Vi söker Mätansvarig till Skövde Energi

Vill du vara med och bygga en hållbar framtid med trygga och långsiktiga energilösningar som gynnar både människa och miljö? Vi letar efter dig som vill få möjlighet att växa i en bransch som ständigt utvecklas och satsar inför framtiden. Hos oss kan du påverka och utveckla din egen roll och arbetssätt.Skriver du dessutom under på vikten av att vara lyhörd, kunnig och trovärdig? Då måste du lova att läsa vidare och söka jobbet!

Som mätansvarig ingår du i avdelningen verksamhetsutveckling och kundservice. Avdelningen är en stödfunktion till affärsområdena Kraftvärme och Elnät. Inom avdelningen finns förutom mätansvarig en GIS-tekniker, en verksamhetsutvecklare IT, en utredare och sex kundservice medarbetare. Mätansvarig rapporterar till avdelningschefen, men har nära samarbete med affärsområde Kraftvärme och Elnät. Skövde Energi har ca 20 500 anslutna elnätskunder och ca 1 800 anslutna fjärrvärmekunder.

Arbetsuppgifter

Som mätansvarig kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter bestå av:

• Övervakning och uppföljning av mätdatainsamling
• Systemansvarig mätsystemet
• Ansvara för att data från mätaren är tekniskt korrekt
• Planering av mätarbyten
• Upprätthålla mätarregister
• Inköp av mätare och material
• Till viss del arbete ute i fält

Kvalifikationer

Vi söker dig som har el-teknisk utbildning på gymnasie- eller eftergymnasial nivå. Du kan svenska flytande i tal och skrift. Har stort intresse av ny teknik och ett engagemang för att utveckla processerna. Du ska trivas med att planera och arbeta självständigt, men även samarbeta med kollegor och med kunder. Arbetet kräver problemlösning och analyser för att upptäcka fel, vissa problem kräver snabb hantering. Tjänsten kräver också att du har B-körkort.

Kulturen på avdelningen är prestigelös, stöttade och glädjefylld och formas av ett ledarskap som uppmuntrar till en öppen kommunikation och diskussioner som leder till förbättringar. Vi tror därför att du är lösningsorienterad, samarbetsvillig och analytisk. Vi lägger med andra ord stor vikt vid din personlighet och potential och välkomnar nya kompetenser in i teamet!

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.
Välkommen med din ansökan redan idag, men senast den 18 november.

Ansökan

Referensnummer:   A913137

Gör ansökan

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Jämställda och jämlika verksamheter är väldigt viktigt för oss. Olika bakgrunder och tillhörigheter ser vi som en tillgång. Våra arbetsplatser ska också vara fria från diskriminerande strukturer.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Har du skyddade personuppgifter ska du kontakta den kontaktperson som finns angiven i annonsen.

Kategorier

 • Elnät
 • Kundservice
 • Skövde Energi
 • Senaste nytt

  Alla nyheter

  • Skövde Energi söker administratör inom elnät

   Hos oss får du arbeta med engagerade och härliga kollegor i en bransch som ständigt utvecklas och satsar för framtiden. Här är du med och bygger en hållbar framtid med energilösningar som gynnar både människa och miljö! Vi söker dig som är strukturerad, driven och hjälpsam. Du bör ha en god kommunikativ förmåga i både…

  • Nu söker vi distributionselektriker

   Tycker du att det är viktigt att ditt arbete faktiskt gör skillnad? Vill du vara en del i Sveriges omställning och bygga en hållbar framtid med trygga och långsiktiga energilösningar som gynnar både människa och miljö? På Skövde Energi förser vi boende och företag i kommunen med hållbar energi. Vi ansvarar för elnätsdistribution inom Skövde…

  • Mattias Karlsson Affärsområdeschef Elnät berättar mer om driftstörningar på elnätet.

   Skövdes elnät är till allra största delen nedgrävt och där ligger ledningar nästan överallt i marken. De är driftstörningar vi haft i år. De beror framförallt på kabelbrott som orsakar av grävskador. Det är viktigt att göra en ledningskoll om du ska gräva. Både om du ska gräva hemma för ett altanbygge eller om du…

  Ditt sökresultat

  Om du inte hittar det du letar efter skriv din fråga till oss här.