Om oss

Vi bildades den 1 januari 2019 genom att Skövde Värmeverk och SkövdeNät gick samman till ett gemensamt energibolag. Vi är ett kommunalt bolag och ägs till 100% av Skövde Stadshus AB.

Vårt uppdrag är att ansvara för nätdistributionen inom Skövde tätort, Hentorp och Ryd, här ser du elnätets sträckning. Och vi producerar miljövänlig el och fjärrvärme i Skövde kommun.

För dig som kund innebär sammanslagningen inte några skillnader – du behöver inte göra något för att elen och värmen ska komma som vanligt. Den enda förändringen är att vi från mars månad svarar Skövde Energi om du ringer till oss och att det står Skövde Energi på fakturan. Och på tal om det, vi fortsätter förstås att ha bland de mest prisvärda taxorna i landet.

Tillsammans är vi ännu bättre på att leverera trygga och långsiktigt hållbara energilösningar. Så du kan vara med och skapa en grön framtid.

Vår affärsidé
Vi ska leverera trygga och långsiktigt hållbara energilösningar som gynnar människa, samhälle och miljö.

Vision
Vi ska vara motorn för den cirkulära samhällsutvecklingen i Skövde.

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.