Elnätet och elmätare

Kontroll av mätnoggrannhet

Direktelmätare

Våra elmätare upp till 63 ampere ingår i det nationella stickprovet som utfärdas av Energiföretagen. Stickprovskontrollen säkerställer att vi följer myndigheternas krav på funktion och mätnoggrannhet. Vi rapporterar årligen in alla elmätare upp till 63 ampere som är i drift i vårt elnät.

Transformatormätta elanläggningar

Kunder med elanläggningar från 80 ampere och uppåt omfattas av kontroll vart sjätte år. Detta utförs av ackrediterad personal som följer Swedacs kravställning för kontroll av mätsystem från kategori 2 till 5.

När vi ska kontrollera din elanläggning behöver vi inte bryta strömmen därav besöker vi dig utan att avisera i förväg.

Senaste frågorna om elnätet

Alla frågor och svar

  • Vad består min elkostnad av?

    Att ha tillgång till el är en självklarhet för de flesta av oss och inte något vi funderar så mycket över. Men när fakturan kommer kanske vi ibland undrar vad det egentligen är vi betalar för. Här går vi igenom hur elkostnaden fördelar sig.

  • Klotter på nätstationer och kabelskåp

    Klotter och affischering är förbjudet på nätstationer och kabelskåp. Om budskapet är kränkande eller stötande på våra nätstationer och kabelskåp tar vi bort det så snart som möjligt.

  • Vad är effekttaxa?

    Effekttaxa är en taxa som tar hänsyn till hur mycket effekt du som kund använder under olika tider och månader på året. Vi har sammanfattat det viktigaste du behöver ha koll på.

Vi finns här när du behöver oss!

Har du frågor och funderingar är du alltid välkommen att kontakta vår kundservice.

Telefon: 0500-49 36 60
E-post: info@skovdeenergi.se

*” anger obligatoriska fält

Namn*
Person-/kundnummer*

Ditt sökresultat

Om du inte hittar det du letar efter skriv din fråga till oss här.