Hållbarhet

Noll klimatavtryck 2045!

Tuffa hållbarhetsmål för verksamheten

Skövde Energi har satt upp ett mål för verksamheten om att uppnå noll klimatavtryck 2045.

– Det är en tuff målsättning och vi jobbar just nu hårt för att ta fram en plan för hur målet ska bli verklighet. Energibranschen och Skövde Energi har redan gjort mycket för att minska koldioxidutsläppen men det räcker inte. Vi satsar på att uppnå noll klimatavtryck 2045, säger vd Sammy Tanhua.

Fakta koldioxid och Skövde Energi

Skövde Energis energiproduktion genererar 200 000 ton koldioxid per år. 🐤 Merparten av denna koldioxid har en förnybar ursprungskälla som till exempel flis från skogen men det finns fortfarande en stor utmaning i samhället med att sortera ut plasten från det brännbara avfallet, som generar 25 000 ton koldioxid med fossilt ursprung. Skövde Energi energiåtervinner avfall från sex kommuner i Skaraborg och från lokala företag.

Miljö och hållbarhet är ledord för verksamheten

Vårt huvuduppdrag är att bidra till att säkerställa en hållbar och konkurrenskraftig energiförsörjning i Skövde kommun. All energiförsörjning påverkar i någon grad miljön och klimatet. 🐤

Miljöpolicy

Skövde Energi är ett energiföretag som ska tillgodose kundernas behov av konkurrenskraftiga och miljövänliga energilösningar.

Vanliga frågor och svar

Alla frågor och svar

  • Vad består min elkostnad av?

    Att ha tillgång till el är en självklarhet för de flesta av oss och inte något vi funderar så mycket över. Men när fakturan kommer kanske vi ibland undrar vad det egentligen är vi betalar för. Här går vi igenom hur elkostnaden fördelar sig.

  • Vad innebär sms-tjänsten för driftstatus?

    Vi kan skicka avbrottsinformation skickad till dig via sms. Genom att registrera dig här så håller vi dig uppdaterad om avbrott som rör ditt närområde.

  • Vad gäller för vatten och avlopp?

    Vi sköter faktureringen åt Skövde kommuns VA-avdelning. Behöver du kontakta VA-avdelningen? Här hittar du kontaktuppgifterna.

Vi finns här när du behöver oss!

Har du frågor och funderingar är du alltid välkommen att kontakta vår kundservice.

Telefon: 0500-49 36 60
E-post: info@skovdeenergi.se

*” anger obligatoriska fält

Namn*
Person-/kundnummer*

Ditt sökresultat

Om du inte hittar det du letar efter skriv din fråga till oss här.