Vi söker en Chef för fjärrvärmenät och distribution

På Skövde Energi är vi stolta över att vara en pålitlig energileverantör och en drivande kraft för hållbar utveckling i Skövde och regionen. Vi levererar el, fjärrvärme och fjärrkyla med fokus på förnybar energi och energieffektiva lösningar. Vårt engagemang sträcker sig bortom energiproduktion; vi har en ledande position inom omställningen till ett fossilfritt samhälle i Skaraborg, där vi i nära samverkan med våra kunder skapar långsiktiga värden genom innovativa och hållbara energilösningar.

Våra värdeord Tillsammans, Ansvar, Nytänkande och Hjärta genomsyrar allt vi gör. Vi tror på att arbeta tillsammans som ett team för att nå våra mål, att ta ansvar för människa, samhälle och miljö, att alltid vara öppna för nytänkande och innovativa lösningar, och att göra det med hjärtat.

Arbetsuppgifter

Är du redo för en ledande roll med stort ansvar och möjlighet att göra skillnad? Som Chef för fjärrvärmenät och distribution på Skövde Energi har du det övergripande ansvaret för vårt fjärrvärmenät, distribution och våra fjärrvärmekunder. Du kommer att ha budgetansvar för din avdelning samt personalansvar för en grupp på tre medarbetare.

Vi erbjuder dig en utmanande och utvecklande roll där du ges möjlighet att arbeta strategiskt genom att leda och planera utvecklingen av vårt fjärrvärmenät genom förnyelse, utbyggnad, underhåll, besiktning och rondering. Du ansvarar för projektering av fjärrvärmenätet genom att upprätta handlingar och ritningar i AutoCad samt hantera ekonomiska kalkyler, tidplaner och uppföljning. Genom omvärldsbevakning och implementering av nya tekniker och lagstiftningar ser du också till att vi håller oss i framkant i branschen.

Vidare arbetar du med insamling av mätdata från fjärrvärmemätare inkl. hantering av nyuppsättningar, revision och faktureringsunderlag. Du har också ansvar för kundfrågor gällande bland annat prisjusteringar, förhandlingar och nya anslutningar kopplat till fjärrvärmenätet.

Du rapporterar direkt till affärsområdeschef Kraftvärme, ingår i affärsområdets ledningsgrupp och har även ett nära samarbete med Skövde Energis övergripande marknads-och kommunikationsfunktion.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen som Chef för fjärrvärmenät och distribution hos Skövde Energi, tror vi att du har en eftergymnasial utbildning inom energi eller teknik, alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet i kombination med erfarenhet från en tidigare ledande befattning. Med några års erfarenhet av projektledning har du visat en god förmåga att initiera, genomföra och slutföra uppdrag. Du trivs i en dynamisk miljö där din nyfikenhet och ditt nytänkande får bidra till förändring och utveckling.

Vi lägger stor vikt vid ditt ledarskap, och ser gärna att du har erfarenhet av ett coachande och kommunikativt ledarskap som främjar ett samarbetsinriktat arbetsklimat. Tidigare erfarenhet av energibranschen eller liknande verksamhet är starkt meriterande. Du har också goda erfarenheter av att hantera Officepaketet, särskilt Excel, och vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av AutoCad. Dessutom behärskar du svenska och engelska flytande, både i tal och skrift samt innehar B-körkort.

Om du känner att denna beskrivning passar in på dig, tveka inte att skicka in din ansökan. Vi ser fram emot att välkomna dig till vårt team på Skövde Energi, där du kommer att spela en nyckelroll i vår strävan efter en hållbar och innovativ framtid.

Ansökan

Ansök senast: 2024-08-18

Kategorier

Senaste nytt

Alla nyheter

  • Beställ aldrig solceller och/eller batteri innan godkännande från Skövde Energi!

    Antalet solcellsanläggningar ökar i hela Sverige. I och med detta blir det en ökad belastning på elnätet. Många elnätsbolag i Sverige har fått neka installation av fler solceller inom vissa områden på grund av överbelastning. I Skövde har vi sedan tidigare inte behövt neka någon, men nu har det även kommit till oss på Skövde…

  • Vi söker en Chef för Teknik och affärsutveckling

    För att möta framtida utveckling inom bolaget söker vi nu en Chef för Teknik och affärsutveckling med fokus på affärsutveckling inom kraftvärme. Vill bli en del av ett tryggt bolag i en samhällsviktig verksamhet med höga mål för att trygga hållbara energilösningar? Då har vi tjänsten för dig! Arbetsuppgifter Ta chansen att bli en nyckelspelare…

  • Vi söker en Chef för fjärrvärmenät och distribution

    På Skövde Energi är vi stolta över att vara en pålitlig energileverantör och en drivande kraft för hållbar utveckling i Skövde och regionen. Vi levererar el, fjärrvärme och fjärrkyla med fokus på förnybar energi och energieffektiva lösningar. Vårt engagemang sträcker sig bortom energiproduktion; vi har en ledande position inom omställningen till ett fossilfritt samhälle i…