Elnätet

Elmätare

Smarta elmätare! Samtliga av våra elnätskunder har fått eller kommer att få en ny elmätare, Omnipower som tillhandahålls av Kamstrup.

På elmätaren finns möjlighet att läsa av bland annat aktuellt effektuttag samt spänning och ström per fas genom att trycka sig fram i menyn. Detta kan vara till nytta för dig till exempel när du anlitar en elinstallatör. Installatören kan då enkelt bilda sig en uppfattning om fördelningen av ström per fas i din anläggning.

Du som har sommarhus och vill säsongsfrånkoppla elen gör det med hjälp av elmätarens inbyggda brytare och inte genom att använda din huvudsäkring. Då fungerar fortfarande vår kommunikation med elmätaren och vi kan läsa av mätarställningen och statusen på elleveransen. Läs mer här.

Programvaran i elmätarna är fjärruppgraderbar vilket gör dem anpassningsbara till eventuella nya myndighetskrav i framtiden.

Skövde Energis alla mätare är timavräknade viket innebär att vi samlar in, rapporterar och fakturerar på timvärden och inte på mätarställning.

Mätarbyten

Skövde Energi är i stort sett klara med alla mätarbyten. De nya elmätarna uppfyller Energimarknadsinspektionens krav som träder i kraft från och med 1 januari 2025.

Läs mer angående kravställningen på de nya elmätarna.

Senaste frågorna om elnätet

Alla frågor och svar

  • Vad består min elkostnad av?

    Att ha tillgång till el är en självklarhet för de flesta av oss och inte något vi funderar så mycket över. Men när fakturan kommer kanske vi ibland undrar vad det egentligen är vi betalar för. Här går vi igenom hur elkostnaden fördelar sig.

  • Klotter på nätstationer och kabelskåp

    Klotter och affischering är förbjudet på nätstationer och kabelskåp. Om budskapet är kränkande eller stötande på våra nätstationer och kabelskåp tar vi bort det så snart som möjligt.

  • Vad är effekttaxa?

    Effekttaxa är en taxa som tar hänsyn till hur mycket effekt du som kund använder under olika tider och månader på året. Vi har sammanfattat det viktigaste du behöver ha koll på.

Vi finns här när du behöver oss!

Har du frågor och funderingar är du alltid välkommen att kontakta vår kundservice.

Telefon: 0500-49 36 60
E-post: info@skovdeenergi.se

*” anger obligatoriska fält

Namn*

Ditt sökresultat

Om du inte hittar det du letar efter skriv din fråga till oss här.