Beställ aldrig solceller och/eller batteri innan godkännande från Skövde Energi!

Antalet solcellsanläggningar ökar i hela Sverige. I och med detta blir det en ökad belastning på elnätet. Många elnätsbolag i Sverige har fått neka installation av fler solceller inom vissa områden på grund av överbelastning. I Skövde har vi sedan tidigare inte behövt neka någon, men nu har det även kommit till oss på Skövde Energi elnät.

Alla elnät arbetar med att förstärka nätet och har en planering för detta. Det kan innebära att förstärkning i just ditt område kanske sker först om till exempel 5 år. Då är det inte kul om du som kund har köpt och installerat solceller men ej får använda dem.

Vad händer om solceller och/eller batterier börja användas innan ett godkände från elnätet? Jo det kan innebära att det blir för hög spänning i nätet och det innebär att elektriska apparater kan gå sönder och brand kan uppstå. Det är Elnätens ansvar att se till att spänningen är rätt i nätet för att detta inte ska inträffa. Detta gäller både för produktion och konsumtionsanläggningar.

Därför är det viktigt att du kontaktar en auktoriserad elinstallatör innan inköp som skickar in en så kallad föranmälan till oss. När vi får in en föranmälan kontrollera Skövde Energi om elnätet i just ditt område klarar av att ta emot fler solcellsanläggningar. När vi har gjort alla kontroller och allt ser bra ut skickar vi ut ett villkorat avtal som du som kund ska skriva på. Efter det skickar vi ett installationsmedgivande till din elinstallatör. Nu kan du beställa dina solceller och/eller batteri.
 
När installationen är klar av dina solceller, skickar din elinstallatör in en färdiganmälan till oss. Vi kommer då att besiktiga mätarplatsen efter utförd installation så den följer svensk standard. Observera att anläggningen inte får användas innan den är besiktigad. Detta för både din och vår säkerhet.
När du får ett intyg från oss kan du starta i gång din anläggning.

Kategorier

Senaste nytt

Alla nyheter

  • Beställ aldrig solceller och/eller batteri innan godkännande från Skövde Energi!

    Antalet solcellsanläggningar ökar i hela Sverige. I och med detta blir det en ökad belastning på elnätet. Många elnätsbolag i Sverige har fått neka installation av fler solceller inom vissa områden på grund av överbelastning. I Skövde har vi sedan tidigare inte behövt neka någon, men nu har det även kommit till oss på Skövde…

  • Vi söker en Chef för Teknik och affärsutveckling

    För att möta framtida utveckling inom bolaget söker vi nu en Chef för Teknik och affärsutveckling med fokus på affärsutveckling inom kraftvärme. Vill bli en del av ett tryggt bolag i en samhällsviktig verksamhet med höga mål för att trygga hållbara energilösningar? Då har vi tjänsten för dig! Arbetsuppgifter Ta chansen att bli en nyckelspelare…

  • Vi söker en Chef för fjärrvärmenät och distribution

    På Skövde Energi är vi stolta över att vara en pålitlig energileverantör och en drivande kraft för hållbar utveckling i Skövde och regionen. Vi levererar el, fjärrvärme och fjärrkyla med fokus på förnybar energi och energieffektiva lösningar. Vårt engagemang sträcker sig bortom energiproduktion; vi har en ledande position inom omställningen till ett fossilfritt samhälle i…