Lastbalansering – Så funkar det!

Att ladda en elbil drar mycket ström under lång tid. Det är väldigt smidigt att stoppa in laddkabeln i din elbil direkt när du kommer hem från din resa. Har du lastbalansering till din elbilsladdare kommer den ge mindre effekt till elbilen när du börjar laga middag och tvätta kläder för att sedan öka på effekten igen när middagen är färdiglagad och tvätten är upphängd.

På så sätt skyddar du dina säkringar och får en smidigare vardag. Med lastbalansering prioriteras hushållets behov först och elbilsladdare använder den ström som finns kvar för en enklare resa längs din vardag.

Med lastbalansering hjälper du elnätet och kan även hålla nere dina effekttoppar och kostnader.

Statisk lastbalansering, eller effektvakt, till din elbilsladdare fungerar genom att sätta en maxeffekt på din laddare. Den får då aldrig dra mer än den effekt du angivit. Detta är ett sätt att minska risken för att säkringarna ska gå. Det finns dock tillfällen ditt hus drar mycket el på samma gång och då kommer den statiska lastbalanseringen inte hjälpa då den inte tar hänsyn till övrig förbrukning i huset.

Dynamisk lastbalansering till din elbilsladdare fungerar genom att mäta hela fastighetens förbrukning och låta laddaren använda överskottet.

Har du solceller eller tänkt skaffa solceller kan du välja en elbilsladdare som med hjälp av lastbalansering känner av effektöverskottet från din solcellsanläggning. Elbilsladdaren kan då ladda med en högre effekt när solen är uppe.

Vanliga frågor och svar

Alla frågor och svar

Vi finns här när du behöver oss!

Har du frågor och funderingar är du alltid välkommen att kontakta vår kundservice.

Telefon: 0500-49 36 60
E-post: info@skovdeenergi.se

*” anger obligatoriska fält

Namn*

* Anger obligatoriskt fält.