Hållbarhet

Bra Miljöval fjärrvärme

Fjärrvärme från Skövde Energi kommer till största delen från återvunnen och förnybar energi. Återvunnen energi är energi som annars skulle försvinna, från till exempel avfallsförbränning och industriella processer. Vi tar helt enkelt vara på sådan energi som annars skulle gå till spillo.

Genom vårt erbjudande fjärrvärme märkt med Bra Miljöval köper du endast fjärrvärme från förnybar energi och du kan redovisa en ännu lägre klimatpåverkan.

Bra Miljöval är en oberoende mijömärkning som bidrar till en friskare natur och färre hälsofarliga ämnen i vardagsprodukter. Miljökraven ställs och kontrollers av Naturskyddsföreningen.

Fjärrvärme märkt med Bra miljöval producerar vi från förnybara energikällor som uppfyller hårda miljökrav på produktion och bränsle och strävar efter att göra så litet avtryck på biologisk mångfald som möjligt.

För varje såld kilowattimme avsätts också pengar till en fond som finansierar energieffektivserings- och konverteringsprojekt.

Skövde Energi kan erbjuda fjärrvärme med Bra Miljöval till våra kunder i Skövde tätortsnät. 

Att Skövde Energi kan leverera energi som lever upp till Naturskyddsföreningens tuffa märkning ger goda förutsättningar för andra aktörer i Skövde att vässa sitt miljöarbete. Ett gott exempel är Skövdebostäders miljöprofilerade bostadsområde Aspö Eko-logi som valt fjärrvärme märkt med Bra miljöval.

Bra Miljöval

Bra Miljöval

På Naturskyddsföreningens hemsida finns mer information om vad som gäller för Bra miljöval-fjärrvärme.

Är du intresserad av att köpa fjärrvärme märkt med bra miljöval?

Kontakta oss så berättar vi mer om detta.

Vanliga frågor och svar

Alla frågor och svar

  • Vad består min elkostnad av?

    Att ha tillgång till el är en självklarhet för de flesta av oss och inte något vi funderar så mycket över. Men när fakturan kommer kanske vi ibland undrar vad det egentligen är vi betalar för. Här går vi igenom hur elkostnaden fördelar sig.

  • Vad innebär sms-tjänsten för driftstatus?

    Vi kan skicka avbrottsinformation skickad till dig via sms. Genom att registrera dig här så håller vi dig uppdaterad om avbrott som rör ditt närområde.

  • Vad gäller för vatten och avlopp?

    Vi sköter faktureringen åt Skövde kommuns VA-avdelning. Behöver du kontakta VA-avdelningen? Här hittar du kontaktuppgifterna.

Vi finns här när du behöver oss!

Har du frågor och funderingar är du alltid välkommen att kontakta vår kundservice.

Telefon: 0500-49 36 60
E-post: info@skovdeenergi.se

*” anger obligatoriska fält

Namn*
Person-/kundnummer*

Ditt sökresultat

Om du inte hittar det du letar efter skriv din fråga till oss här.