Vi söker planerare till Skövde Energi

Vill du vara med och bygga en hållbar framtid med trygga och långsiktiga energilösningar som gynnar både människa och miljö? Vi letar efter dig som vill få möjlighet att växa i en bransch som ständigt utvecklas och satsar inför framtiden. Hos oss kan du påverka och utveckla din egen roll och arbetssätt. Skriver du dessutom under på vikten av att vara lyhörd, kunnig och trovärdig? Då måste du lova att läsa vidare och söka jobbet!

Din vardag 
Som planeringstekniker/planeringsingenjör ingår du i affärsområde Elnät. Inom affärsområdet finns planeringstekniker, driftansvarig och mättekniker. Planeringstekniker/planeringsingenjör rapporterar till affärsområdeschefen, men har nära samarbete med affärsområde Kraftvärme och olika stödfunktioner. Skövde Energi har ca 21 000 anslutna elnätskunder och ca 1 800 anslutna fjärrvärmekunder.

Som planeringstekniker/planeringsingenjör kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter bestå av att:

 • Arbeta med planering, projektering, beredning och inköp
 • Ansvara för anslutningsärenden genom hela processen från kundförfrågan till avslut såsom teknikfrågor, m.m
 • Hålla kontakt och föra tekniska diskussioner med elinstallatörer, konsulter och fastighetsägare
 • Erbjuda elteknisk rådgivning
 • Arbeta med bygglovsansökningar
 • Arbeta i nätinformationssystem med nätberäkningar

Vem är du
Vi söker dig som är lösningsorienterad och har förmågan att skapa goda kundrelationer. Du är lyhörd, kommunikativ och har lätt att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Som person är du duktig på att planera och prioritera arbetsuppgifter efter belastning och du trivs med att ha flera arbetsuppgifter igång samtidigt. Vidare är du strukturerad, ordningsam, självständig och kostnadsmedveten i ditt arbete.

För tjänsten behöver du ha gymnasieutbildning inom el eller kompetens som bedöms lika värdefull. Tjänsten kräver också att du har B-körkort. Du kommer eventuellt ingå i vår beredskap vilket innebär att du under beredskapsveckan måste bo relativt nära Skövde.

Vill du veta mer?
I den här rekryteringen samarbetar Skövde Energi med Nexer Recruit och du kommer att bli anställd hos Skövde Energi. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Magnus Fagerberg på telefonnummer: 0730-429034 eller via e-post: magnus.fagerberg@nexergroup.com. Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så fort som möjligt, dock senast 2021-04-30.

Ansök här

För fackliga frågor kontakta:

Alexander Johdet (Vision) alexander.johdet@skovdeenergi.se eller 0500-49 85 15

Om Skövde Energi
På Skövde Energi förser vi boende och företag i kommunen med klimatsmart energi.
Vi ansvarar för elnätsdistribution inom Skövde tätort och producerar hållbar el och fjärrvärme. Vi är ett kommunalt bolag och ägs av kommuninvånarna genom Skövde Stadshus AB. Det innebär bland annat att all vår avkastning återinvesteras i företaget eller i Skövde kommuns olika verk-samheter. Tillsammans skapar vi ett klimatsmartare Skövde med lägre koldioxidutsläpp!

Kategorier

 • Skövde Energi
 • Senaste nytt

  Alla nyheter

  • Skövde Energi söker administratör inom elnät

   Hos oss får du arbeta med engagerade och härliga kollegor i en bransch som ständigt utvecklas och satsar för framtiden. Här är du med och bygger en hållbar framtid med energilösningar som gynnar både människa och miljö! Vi söker dig som är strukturerad, driven och hjälpsam. Du bör ha en god kommunikativ förmåga i både…

  • Nu söker vi distributionselektriker

   Tycker du att det är viktigt att ditt arbete faktiskt gör skillnad? Vill du vara en del i Sveriges omställning och bygga en hållbar framtid med trygga och långsiktiga energilösningar som gynnar både människa och miljö? På Skövde Energi förser vi boende och företag i kommunen med hållbar energi. Vi ansvarar för elnätsdistribution inom Skövde…

  • Mattias Karlsson Affärsområdeschef Elnät berättar mer om driftstörningar på elnätet.

   Skövdes elnät är till allra största delen nedgrävt och där ligger ledningar nästan överallt i marken. De är driftstörningar vi haft i år. De beror framförallt på kabelbrott som orsakar av grävskador. Det är viktigt att göra en ledningskoll om du ska gräva. Både om du ska gräva hemma för ett altanbygge eller om du…

  Ditt sökresultat

  Om du inte hittar det du letar efter skriv din fråga till oss här.