Vi söker en anslutningsingenjör

Vill du vara med och bygga en hållbar framtid med trygga och långsiktiga energilösningar som gynnar både människa och miljö? Vi letar efter dig som vill få möjlighet att växa i en bransch som ständigt utvecklas och satsar inför framtiden.Hos oss kan du påverka och utveckla din egen roll och arbetssätt. Skriver du dessutom under på vikten av att vara lyhörd, kunnig och trovärdig? Då måste du lova att läsa vidare och söka jobbet!

Som anslutningsingenjör ingår du i affärsområde Elnät. Inom affärsområdet finns förutom anslutningsingenjör också planeringstekniker, driftansvarig och mätartekniker. Anslutningsingenjören rapporterar till affärsområdeschefen, men har nära samarbete med affärsområde Kraftvärme och olika stödfunktioner. Skövde Energi har ca 20 500 anslutna elnätskunder och ca 1 800 anslutna fjärrvärmekunder.

Arbetsuppgifter
Som anslutningsansvarig kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter bestå av att:

 • Ansvara för anslutningsärenden genom hela processen från kundförfrågan till avslut såsom teknikfrågor, offerter och juridiska frågor
 • Hålla kontakt och föra tekniska diskussioner med elinstallatörer, konsulter och fastighetsägare
 • Erbjuda elteknisk rådgivning
 • Ansvara för besiktning av elanläggningar
 • Nätberäkning och projektering av serviser för att hitta de mest lämpliga och effektiva lösningarna
 • Vara ersättare för driftansvarig och även bistå i driftfrågor vid behov

Du är den på företaget som håller dig uppdaterad på föreskrifter, standarder och regelverk.  Du ska även arbeta med företagets egenkontrollprogram och utbildningsplanering.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är lösningsorienterad och har förmågan att skapa goda kundrelationer. Du är lyhörd, kommunikativ och har lätt att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Som person är du duktig på att planera och prioritera arbetsuppgifter efter belastning och du trivs med att ha flera arbetsuppgifter igång samtidigt. Vidare är du strukturerad, ordningsam, självständig och kostnadsmedveten i ditt arbete.

För tjänsten bör du ha högskoleexamen, exempelvis högskoleingenjör inom elkraft eller kompetens som bedöms lika värdefull. Tjänsten kräver att du har B-körkort. Du kommer eventuellt ingå i vår beredskap vilket innebär att du under beredskapsveckan måste bo relativt nära Skövde.

Sök tjänsten

För frågor gällande tjänsten kontakta:Mattias Lång Tf affärsområdeschef elnät
mattias.lang@skovdeenergi.se
0500-49 82 28

För fackliga frågor kontakta:
Alexander Johdet (Vision)
alexander.johdet@skovdeenergi.se
0500-49 85 15

Välkommen med din ansökan redan idag eller senast den 7 januari 2020. Tillträde enligt överenskommelse.

Övrigt
Jämställda och jämlika verksamheter är väldigt viktigt för oss. Olika bakgrunder och tillhörigheter ser vi som en tillgång. Våra arbetsplatser ska också vara fria från diskriminerande strukturer.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Har du skyddade personuppgifter ska du kontakta den kontaktperson som finns angiven i annonsen.

Kategorier

 • Uncategorized
 • Senaste nytt

  Alla nyheter

  • Skövde Energi behåller högsta betyg i kundnöjdhet

   Mycket väl godkänd blev resultatet för Skövde Energi i den senaste kundundersökningen och bolaget behåller högsta betyg i kundnöjdhet. Skövde Energi genomför kundundersökningen vartannat år. Den görs av en oberoende aktör och kunderna som tillfrågas är slumpmässigt utvalda. Kundundersökningen består av intervjuer där kunden kan ranka hur nöjd hen är, och det finns också möjlighet…

  • Skövde Energi lanserar en egen app!

   Vi är stolta över att presentera vår efterlängtade app. Nu kan du enkelt och smidigt Vi på Skövde Energi är övertygade om att framtiden är hållbar, smart och full av möjligheter. Var med oss på resan mot en grönare framtid och ladda ner Skövde Energi-Appen nu! Det är dags att sätta kraften i dina händer.

  • Just nu är det högt tryck för elnätsärende

   Trycket är högt just nu på inkomna för- och färdiganmälningar. I bästa fall klarar vi av att svara på ärendena inom en vecka. Men vänligen räkna med minst 14 dagar innan vi hinner svara. Så var ute i god tid med att lämna in din anmälan till oss.

  Ditt sökresultat

  Om du inte hittar det du letar efter skriv din fråga till oss här.