Vi söker en anslutningsingenjör

Vill du vara med och bygga en hållbar framtid med trygga och långsiktiga energilösningar som gynnar både människa och miljö? Vi letar efter dig som vill få möjlighet att växa i en bransch som ständigt utvecklas och satsar inför framtiden.Hos oss kan du påverka och utveckla din egen roll och arbetssätt. Skriver du dessutom under på vikten av att vara lyhörd, kunnig och trovärdig? Då måste du lova att läsa vidare och söka jobbet!

Som anslutningsingenjör ingår du i affärsområde Elnät. Inom affärsområdet finns förutom anslutningsingenjör också planeringstekniker, driftansvarig och mätartekniker. Anslutningsingenjören rapporterar till affärsområdeschefen, men har nära samarbete med affärsområde Kraftvärme och olika stödfunktioner. Skövde Energi har ca 20 500 anslutna elnätskunder och ca 1 800 anslutna fjärrvärmekunder.

Arbetsuppgifter
Som anslutningsansvarig kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter bestå av att:

  • Ansvara för anslutningsärenden genom hela processen från kundförfrågan till avslut såsom teknikfrågor, offerter och juridiska frågor
  • Hålla kontakt och föra tekniska diskussioner med elinstallatörer, konsulter och fastighetsägare
  • Erbjuda elteknisk rådgivning
  • Ansvara för besiktning av elanläggningar
  • Nätberäkning och projektering av serviser för att hitta de mest lämpliga och effektiva lösningarna
  • Vara ersättare för driftansvarig och även bistå i driftfrågor vid behov

Du är den på företaget som håller dig uppdaterad på föreskrifter, standarder och regelverk.  Du ska även arbeta med företagets egenkontrollprogram och utbildningsplanering.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är lösningsorienterad och har förmågan att skapa goda kundrelationer. Du är lyhörd, kommunikativ och har lätt att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Som person är du duktig på att planera och prioritera arbetsuppgifter efter belastning och du trivs med att ha flera arbetsuppgifter igång samtidigt. Vidare är du strukturerad, ordningsam, självständig och kostnadsmedveten i ditt arbete.

För tjänsten bör du ha högskoleexamen, exempelvis högskoleingenjör inom elkraft eller kompetens som bedöms lika värdefull. Tjänsten kräver att du har B-körkort. Du kommer eventuellt ingå i vår beredskap vilket innebär att du under beredskapsveckan måste bo relativt nära Skövde.

Sök tjänsten

För frågor gällande tjänsten kontakta:Mattias Lång Tf affärsområdeschef elnät
mattias.lang@skovdeenergi.se
0500-49 82 28

För fackliga frågor kontakta:
Alexander Johdet (Vision)
alexander.johdet@skovdeenergi.se
0500-49 85 15

Välkommen med din ansökan redan idag eller senast den 7 januari 2020. Tillträde enligt överenskommelse.

Övrigt
Jämställda och jämlika verksamheter är väldigt viktigt för oss. Olika bakgrunder och tillhörigheter ser vi som en tillgång. Våra arbetsplatser ska också vara fria från diskriminerande strukturer.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Har du skyddade personuppgifter ska du kontakta den kontaktperson som finns angiven i annonsen.

Kategorier

Senaste nytt

Alla nyheter

  • Beställ aldrig solceller och/eller batteri innan godkännande från Skövde Energi!

    Antalet solcellsanläggningar ökar i hela Sverige. I och med detta blir det en ökad belastning på elnätet. Många elnätsbolag i Sverige har fått neka installation av fler solceller inom vissa områden på grund av överbelastning. I Skövde har vi sedan tidigare inte behövt neka någon, men nu har det även kommit till oss på Skövde…

  • Vi söker en Chef för Teknik och affärsutveckling

    För att möta framtida utveckling inom bolaget söker vi nu en Chef för Teknik och affärsutveckling med fokus på affärsutveckling inom kraftvärme. Vill bli en del av ett tryggt bolag i en samhällsviktig verksamhet med höga mål för att trygga hållbara energilösningar? Då har vi tjänsten för dig! Arbetsuppgifter Ta chansen att bli en nyckelspelare…

  • Vi söker en Chef för fjärrvärmenät och distribution

    På Skövde Energi är vi stolta över att vara en pålitlig energileverantör och en drivande kraft för hållbar utveckling i Skövde och regionen. Vi levererar el, fjärrvärme och fjärrkyla med fokus på förnybar energi och energieffektiva lösningar. Vårt engagemang sträcker sig bortom energiproduktion; vi har en ledande position inom omställningen till ett fossilfritt samhälle i…