Stor satsning på elektrifiering av tunga transporter i Västsverige – pressträff idag på ASSAR i Skövde

Skövde Energi, Volvo i Skövde och Olssons Åkeri (XR-bolagen) bjöd idag in till pressträff på ASSAR Industrial Innovation Arena.

Representanter från de företag och kommuner som är en del i elektrifieringssatsningen.

”Tillsammans med Olssons Åkeri (XR-bolagen), Volvo i Skövde, Vara Kommun, Götene Kommun, Tidaholm kommun, Emtunga Transport och Svensk Fordonsladdning påskyndar vi omställningen till ett fossilfritt och hållbart logistiksystem och bidrar samtidigt till att Skaraborg blir än mer konkurrenskraftigt”, säger Sammy Tanhua, vd på Skövde Energi.

Skaraborg är idag ett viktigt nav för logistik och transporter. För att behålla den centrala rollen även i framtiden när transportindustrin ställer om, krävs en infrastruktur av laddstationer för tunga fordon. Skövde Energi är stolta över att vara möjliggörare för elektrifieringen av transportsektorn genom att bygga den infrastruktur som krävs och det genom stark samverkan inom delregionen.

”Transportindustrin ställer om till hållbara transporter och Volvos ambition är att vara ledande i den omställningen. Som företag är det viktigt för oss att vara en föregångare i att ställa om våra egna logistiksystem. En viktig förutsättning för övergången till elektriska lastbilar att laddinfrastrukturen byggs ut i Sverige och Europa. Tack vare nära samverkan med Olssons Åkeri och Skövde Energi kan vi nu gå över till elektriska lastbilar för våra transportbehov, först lokalt i Skövde och under första halvåret 2023 hela vägen ner till våra vagnsfabriker i Europa”, säger Rickard Lundberg, platschef Volvo Skövde.

”För Olssons Åkeri, som är en del av XR Bolagen, är det viktigt att ligga i framkant när det gäller hållbara alternativ för transporter. Som långvarig leverantör och trogen Volvo-kund var det ett givet val att investera i elektriska tunga lastbilar när de introducerades på marknaden. Vi ser fram emot att lära oss av den nya tekniken och tillsammans med vår kund utveckla framtidens hållbara transporter”, säger Mathias Olsson, vd Olssons Åkeri.

Skövde Energi har beviljats delstöd från Energimyndigheten på 38 miljoner för att bygga stationer för tung laddning på fyra platser i Skaraborg – Götene, Tidaholm, Vårgårda och Vara. En laddstation kommer även att byggas i Skövde.

Kategorier

 • Okategoriserade
 • Senaste nytt

  Alla nyheter

  • Skövde Energi behåller högsta betyg i kundnöjdhet

   Mycket väl godkänd blev resultatet för Skövde Energi i den senaste kundundersökningen och bolaget behåller högsta betyg i kundnöjdhet. Skövde Energi genomför kundundersökningen vartannat år. Den görs av en oberoende aktör och kunderna som tillfrågas är slumpmässigt utvalda. Kundundersökningen består av intervjuer där kunden kan ranka hur nöjd hen är, och det finns också möjlighet…

  • Skövde Energi lanserar en egen app!

   Vi är stolta över att presentera vår efterlängtade app. Nu kan du enkelt och smidigt Vi på Skövde Energi är övertygade om att framtiden är hållbar, smart och full av möjligheter. Var med oss på resan mot en grönare framtid och ladda ner Skövde Energi-Appen nu! Det är dags att sätta kraften i dina händer.

  • Just nu är det högt tryck för elnätsärende

   Trycket är högt just nu på inkomna för- och färdiganmälningar. I bästa fall klarar vi av att svara på ärendena inom en vecka. Men vänligen räkna med minst 14 dagar innan vi hinner svara. Så var ute i god tid med att lämna in din anmälan till oss.

  Ditt sökresultat

  Om du inte hittar det du letar efter skriv din fråga till oss här.