Skövde 8:e billigast i Sverige

Vid en jämförelse av  fjärrvärmepriser mellan Sveriges fjärrvärmeleverantörer kommer Skövde Värmeverk på en hedrande 8:e plats.

Skövde Värmeverks vd, Sammy Tanhua:

– Vår målsättning är att fortsätta säkerställa att Skövde är en attraktivt och konkurrenskraftig etableringsort avseende lågt energipris. Samtidigt vill vi kunna erbjuda alla våra kunder förnyelsebar energiförsörjning. Med de investeringar som bolaget har gjort och fortsatt måste göra avseende omställning till hållbar och förnyelsebar energiförsörjning, är det en stor utmaning för oss att hålla nere kostnaderna. Vår topplacering i årets Nils Holgersson är dock än en gång ett kvitto på att vi lyckats med detta.

Sedan 22 år tillbaka ger årligen Avgiftsgruppen, med representanter från HSB, Hyresgästföreningen, Riksbyggen, SABO och Fastighetsägarna Sverige ut rapporten ”Fastigheten Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige”. I denna redovisas bland annat de kostnadsskillnader som föreligger mellan olika kommuner.

Ett flerbostadshus (15 lägenheter ) har ”förflyttats” runt i Sverige och kostnaderna för el, vatten och avlopp, renhållning och uppvärmning(fjärrvärme) har jämförts.

Vill du läsa mer om avgiftsundersökningen så hittar du länken till ”Fastigheten Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige” till höger.

Det låga fjärrvärmepriset är en av orsakerna till att Skövde totalt, dvs när man tittar på alla nyttigheterna  på en  5 :e plats.

Kategorier

 • Skövde Energi
 • Senaste nytt

  Alla nyheter

  • Skövde Energi söker administratör inom elnät

   Hos oss får du arbeta med engagerade och härliga kollegor i en bransch som ständigt utvecklas och satsar för framtiden. Här är du med och bygger en hållbar framtid med energilösningar som gynnar både människa och miljö! Vi söker dig som är strukturerad, driven och hjälpsam. Du bör ha en god kommunikativ förmåga i både…

  • Nu söker vi distributionselektriker

   Tycker du att det är viktigt att ditt arbete faktiskt gör skillnad? Vill du vara en del i Sveriges omställning och bygga en hållbar framtid med trygga och långsiktiga energilösningar som gynnar både människa och miljö? På Skövde Energi förser vi boende och företag i kommunen med hållbar energi. Vi ansvarar för elnätsdistribution inom Skövde…

  • Mattias Karlsson Affärsområdeschef Elnät berättar mer om driftstörningar på elnätet.

   Skövdes elnät är till allra största delen nedgrävt och där ligger ledningar nästan överallt i marken. De är driftstörningar vi haft i år. De beror framförallt på kabelbrott som orsakar av grävskador. Det är viktigt att göra en ledningskoll om du ska gräva. Både om du ska gräva hemma för ett altanbygge eller om du…

  Ditt sökresultat

  Om du inte hittar det du letar efter skriv din fråga till oss här.