Skövde 8:e billigast i Sverige

Vid en jämförelse av  fjärrvärmepriser mellan Sveriges fjärrvärmeleverantörer kommer Skövde Värmeverk på en hedrande 8:e plats.

Skövde Värmeverks vd, Sammy Tanhua:

– Vår målsättning är att fortsätta säkerställa att Skövde är en attraktivt och konkurrenskraftig etableringsort avseende lågt energipris. Samtidigt vill vi kunna erbjuda alla våra kunder förnyelsebar energiförsörjning. Med de investeringar som bolaget har gjort och fortsatt måste göra avseende omställning till hållbar och förnyelsebar energiförsörjning, är det en stor utmaning för oss att hålla nere kostnaderna. Vår topplacering i årets Nils Holgersson är dock än en gång ett kvitto på att vi lyckats med detta.

Sedan 22 år tillbaka ger årligen Avgiftsgruppen, med representanter från HSB, Hyresgästföreningen, Riksbyggen, SABO och Fastighetsägarna Sverige ut rapporten ”Fastigheten Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige”. I denna redovisas bland annat de kostnadsskillnader som föreligger mellan olika kommuner.

Ett flerbostadshus (15 lägenheter ) har ”förflyttats” runt i Sverige och kostnaderna för el, vatten och avlopp, renhållning och uppvärmning(fjärrvärme) har jämförts.

Vill du läsa mer om avgiftsundersökningen så hittar du länken till ”Fastigheten Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige” till höger.

Det låga fjärrvärmepriset är en av orsakerna till att Skövde totalt, dvs när man tittar på alla nyttigheterna  på en  5 :e plats.

Kategorier

 • Okategoriserade
 • Senaste nytt

  Alla nyheter

  • Skövde Energi behåller högsta betyg i kundnöjdhet

   Mycket väl godkänd blev resultatet för Skövde Energi i den senaste kundundersökningen och bolaget behåller högsta betyg i kundnöjdhet. Skövde Energi genomför kundundersökningen vartannat år. Den görs av en oberoende aktör och kunderna som tillfrågas är slumpmässigt utvalda. Kundundersökningen består av intervjuer där kunden kan ranka hur nöjd hen är, och det finns också möjlighet…

  • Skövde Energi lanserar en egen app!

   Vi är stolta över att presentera vår efterlängtade app. Nu kan du enkelt och smidigt Vi på Skövde Energi är övertygade om att framtiden är hållbar, smart och full av möjligheter. Var med oss på resan mot en grönare framtid och ladda ner Skövde Energi-Appen nu! Det är dags att sätta kraften i dina händer.

  • Just nu är det högt tryck för elnätsärende

   Trycket är högt just nu på inkomna för- och färdiganmälningar. I bästa fall klarar vi av att svara på ärendena inom en vecka. Men vänligen räkna med minst 14 dagar innan vi hinner svara. Så var ute i god tid med att lämna in din anmälan till oss.

  Ditt sökresultat

  Om du inte hittar det du letar efter skriv din fråga till oss här.