Elpriskompensation från regeringen

Regeringens beslut

Regeringen har beslutat en modell för elpriskompensation för de hushåll som drabbats av höga elpriser. Regeringen avsätter närmare sju miljarder som når cirka två miljoner hushåll i hela Sverige. Ersättningsmodellen är utformad som en trappa som börjar vid en elförbrukning på 700 kWh per månad upp till en förbrukning på över 2 000 kWh per månad, där taket för ersättningen ligger. Ersättningen gäller för december 2021, januari och februrari 2022.
Utbetalningen kommer att ske automatiskt från kundens elnätsbolag, som kund behöver man alltså inte ansöka om kompensation.

Ett nytt beslut kom från regeringen den 14 mars att ersättningen även ska gälla för mars månad 2022, den här gången med anledningen av de oroligheter som sker i Ukraina.

Regeringen har utsett Kammarkollegiet till den myndighet som förvaltar medlen och som ansvarar för kontakten med elnätsbolagen. Det är elnätsbolagen som bestämmer hur pengarna förmedlas till hushållen.

Vad händer nu?

Ersättningen kommer att kvittas på framtida fakturor. Det vill säga att Skövde Energi kommer inte att betala ut några pengar utan det blir ett avdrag på fakturan med ersättningen. Just nu arbetar vi med vårt debiteringssystem för att kunna hantera kvittningen, vi hoppas att detta är klart under våren. För er som har flyttat under perioden jobbar vi på att hitta en lösning.

Allting sker automatiskt och du som kund behöver inget göra.

Var kan jag få information?

Full information samt vanliga frågor och svar hittar du på regeringen.se.

Kategorier

 • Okategoriserade
 • Senaste nytt

  Alla nyheter

  • Skövde Energi behåller högsta betyg i kundnöjdhet

   Mycket väl godkänd blev resultatet för Skövde Energi i den senaste kundundersökningen och bolaget behåller högsta betyg i kundnöjdhet. Skövde Energi genomför kundundersökningen vartannat år. Den görs av en oberoende aktör och kunderna som tillfrågas är slumpmässigt utvalda. Kundundersökningen består av intervjuer där kunden kan ranka hur nöjd hen är, och det finns också möjlighet…

  • Skövde Energi lanserar en egen app!

   Vi är stolta över att presentera vår efterlängtade app. Nu kan du enkelt och smidigt Vi på Skövde Energi är övertygade om att framtiden är hållbar, smart och full av möjligheter. Var med oss på resan mot en grönare framtid och ladda ner Skövde Energi-Appen nu! Det är dags att sätta kraften i dina händer.

  • Just nu är det högt tryck för elnätsärende

   Trycket är högt just nu på inkomna för- och färdiganmälningar. I bästa fall klarar vi av att svara på ärendena inom en vecka. Men vänligen räkna med minst 14 dagar innan vi hinner svara. Så var ute i god tid med att lämna in din anmälan till oss.

  Ditt sökresultat

  Om du inte hittar det du letar efter skriv din fråga till oss här.