Elavbrottet åtgärdat – samtliga kunder har strömmen tillbaka

Avbrottet berodde på en explosion som inträffade i den centrala fördelningsstationen på Badhusgatan i Skövde. Omkring 8 000 abonnenter omfattades under 2, 5 timme i Våmb, Hentorp, Simsjön, södra Billingesluttningen samt centrum. Inga personer skadades vid explosionen och trots den stora omfattningen på avbrottet har vi tack vare bra sektionering och redundans på elnätet lyckats avhjälpa felet med reservmatningsalternativ.

Felet berodde inte på elnätet och det pågick inget arbete med nätet, utan troligen är det ett fel i en komponent som gett upphov till explosionen.
Vi startar nu en grundlig utredning kring detta tillsammans med berörda parter.

Vi vill framhålla att vi haft ett mycket gott samarbete med kommunen, räddningstjänst och polis i arbetet nu ikväll. Vi beklagar självklart de besvär avbrottet kan ha inneburit för våra kunder.

Kategorier

 • Skövde Energi
 • Senaste nytt

  Alla nyheter

  • Villkorade avtal för inmatning från 2024

   Alla kunder som kommer att vara potentiella inmatningskunder måste från 2024 vara medvetna om att elanläggningen under vissa tider måste styras ned för att avbryta eller minska inmatning till elnätet. Från 2024 finns det ett regelverk som gör det möjligt för elnätsföretag att skriva villkorade avtal med kunder för både uttag och inmatning av effekt.…

  • Mina sidor

   Nu kan du logga in på Mina Sidor igen. Idag 24 april mellan 13:30- 14:30 hade vi ett teknisk fel på Mina Sidor som gör att det inte är möjligt att logga in. Vi jobbar på att få igång det så snart som möjligt. Vi hjälper dig gärna på telefon och mejl under tiden.

  • Uppdatering av appen klar!

   Nu kan du logga in som vanligt i appen igen. Idag 24 april kommer appens bakgrundmiljö att uppdateras och det kommer inte vara möjligt att komma åt appen mellan klockan 13:00-16:00. Under tiden kan du logga in på Mina sidor om du vill se din förbrukning.

  Ditt sökresultat

  Om du inte hittar det du letar efter skriv din fråga till oss här.