Elavbrottet åtgärdat – samtliga kunder har strömmen tillbaka

Avbrottet berodde på en explosion som inträffade i den centrala fördelningsstationen på Badhusgatan i Skövde. Omkring 8 000 abonnenter omfattades under 2, 5 timme i Våmb, Hentorp, Simsjön, södra Billingesluttningen samt centrum. Inga personer skadades vid explosionen och trots den stora omfattningen på avbrottet har vi tack vare bra sektionering och redundans på elnätet lyckats avhjälpa felet med reservmatningsalternativ.

Felet berodde inte på elnätet och det pågick inget arbete med nätet, utan troligen är det ett fel i en komponent som gett upphov till explosionen.
Vi startar nu en grundlig utredning kring detta tillsammans med berörda parter.

Vi vill framhålla att vi haft ett mycket gott samarbete med kommunen, räddningstjänst och polis i arbetet nu ikväll. Vi beklagar självklart de besvär avbrottet kan ha inneburit för våra kunder.

Kategorier

 • Okategoriserade
 • Senaste nytt

  Alla nyheter

  • Skövde Energi behåller högsta betyg i kundnöjdhet

   Mycket väl godkänd blev resultatet för Skövde Energi i den senaste kundundersökningen och bolaget behåller högsta betyg i kundnöjdhet. Skövde Energi genomför kundundersökningen vartannat år. Den görs av en oberoende aktör och kunderna som tillfrågas är slumpmässigt utvalda. Kundundersökningen består av intervjuer där kunden kan ranka hur nöjd hen är, och det finns också möjlighet…

  • Skövde Energi lanserar en egen app!

   Vi är stolta över att presentera vår efterlängtade app. Nu kan du enkelt och smidigt Vi på Skövde Energi är övertygade om att framtiden är hållbar, smart och full av möjligheter. Var med oss på resan mot en grönare framtid och ladda ner Skövde Energi-Appen nu! Det är dags att sätta kraften i dina händer.

  • Just nu är det högt tryck för elnätsärende

   Trycket är högt just nu på inkomna för- och färdiganmälningar. I bästa fall klarar vi av att svara på ärendena inom en vecka. Men vänligen räkna med minst 14 dagar innan vi hinner svara. Så var ute i god tid med att lämna in din anmälan till oss.

  Ditt sökresultat

  Om du inte hittar det du letar efter skriv din fråga till oss här.