Brand i avfallsbunker på Värmekällan, Energivägen

Idag vid lunchtid uppkom rökutveckling och brand i avfallsbunkern på Värmekällan, Energivägen 1.

Räddningstjänsten var snabbt på plats och påbörjade släckningsarbetet. Det arbetet pågår fortfarande i samarbete med räddningstjänsten.
Vår gemensamma bedömning är att branden är under kontroll men ännu inte helt släckt. Vi har kallat in extra personal för att stötta upp.

Vi vet i dagsläget inte vad som orsakat branden men det kan bero på avfall som självantänt eller glöd som kommit med avfallet, vilket inte är helt ovanligt i de här sammanhangen.

Viss röklukt kan kännas i sydöstra delen av Skövde. Vi bedömer i nuläget att rökutvecklingen inte utgör någon fara för allmänheten.

Branden påverkar inte värmeleveransen till våra kunder.

Vi återkommer med uppdatering när vi har något nytt att rapportera.

Kategorier

 • Okategoriserade
 • Senaste nytt

  Alla nyheter

  • Skövde Energi behåller högsta betyg i kundnöjdhet

   Mycket väl godkänd blev resultatet för Skövde Energi i den senaste kundundersökningen och bolaget behåller högsta betyg i kundnöjdhet. Skövde Energi genomför kundundersökningen vartannat år. Den görs av en oberoende aktör och kunderna som tillfrågas är slumpmässigt utvalda. Kundundersökningen består av intervjuer där kunden kan ranka hur nöjd hen är, och det finns också möjlighet…

  • Skövde Energi lanserar en egen app!

   Vi är stolta över att presentera vår efterlängtade app. Nu kan du enkelt och smidigt Vi på Skövde Energi är övertygade om att framtiden är hållbar, smart och full av möjligheter. Var med oss på resan mot en grönare framtid och ladda ner Skövde Energi-Appen nu! Det är dags att sätta kraften i dina händer.

  • Just nu är det högt tryck för elnätsärende

   Trycket är högt just nu på inkomna för- och färdiganmälningar. I bästa fall klarar vi av att svara på ärendena inom en vecka. Men vänligen räkna med minst 14 dagar innan vi hinner svara. Så var ute i god tid med att lämna in din anmälan till oss.

  Ditt sökresultat

  Om du inte hittar det du letar efter skriv din fråga till oss här.