Hållbarhet

Miljöcertifiering

Våra förbränningsanläggningar Värmekällan, Lövängsverket och Panncentralen VC3 omfattas av lagen (2010:598) om hållbarhetskriterier för biodrivmedel och biobränslen. Det innebär att de biobränslen som vi använder på dessa anläggningar ska uppfylla vissa krav för att anses hållbara.

Vi har rutiner för att kontrollera att de uppsatta kriterierna uppfylls och som ett bevis på detta har vi hållbarhetsbesked från Energimyndigheten.

I tabellen nedan finns en sammanställning över de biobränslen som vi använder på de aktuella anläggningarna, tillsammans med uppgift om råvarans ursprungsland. Uppgifterna bygger den årliga rapporteringen som vi gör till Energimyndigheten.

BränsleUrsprungsland 2023
Biodisel RMEDanmark, Tyskland
Flis (Bark, GROT, Stamved,  RT)Sverige
HushållsavfallSverige
VerksamhetsavfallSverige

Vill du läsa mer om hållbarhetslagen?

Mer information

Vanliga frågor och svar

Alla frågor och svar

  • Vad består min elkostnad av?

    Att ha tillgång till el är en självklarhet för de flesta av oss och inte något vi funderar så mycket över. Men när fakturan kommer kanske vi ibland undrar vad det egentligen är vi betalar för. Här går vi igenom hur elkostnaden fördelar sig.

  • Vad innebär sms-tjänsten för driftstatus?

    Vi kan skicka avbrottsinformation skickad till dig via sms. Genom att registrera dig här så håller vi dig uppdaterad om avbrott som rör ditt närområde.

  • Vad gäller för vatten och avlopp?

    Vi sköter faktureringen åt Skövde kommuns VA-avdelning. Behöver du kontakta VA-avdelningen? Här hittar du kontaktuppgifterna.

Vi finns här när du behöver oss!

Har du frågor och funderingar är du alltid välkommen att kontakta vår kundservice.

Telefon: 0500-49 36 60
E-post: info@skovdeenergi.se

*” anger obligatoriska fält

Namn*
Person-/kundnummer*

Ditt sökresultat

Om du inte hittar det du letar efter skriv din fråga till oss här.