Miljöskyddsärende i Skövde

Skövde Energi AB avser att ansöka om tillstånd enligt miljöbalken för bolagets befintliga biooljeeldade pannor (VC3) placerade inom Volvo Powertrain AB:s industriområde i Skövde. Med anledning av att pannorna vid VC3 tidigare ingick i Volvo Powertrains miljötillstånd samt att Skövde Energi sedan 2019 tagit över verksamhetsansvaret för pannorna samt låtit ersätta en av de äldre oljepannorna med två stycken mindre biooljepannor har bolaget ålagts att ansöka om miljötillstånd för verksamheten. Ansökan kommer innebära tillstånd till befintlig oljeeldad förbränningsanläggning, belägen inom fastigheten Penta 8, dimensionerad för en total installerad tillförd effekt av högst 49,8 MW.

För de som är intresserade av företagets verksamhet och vill ha ytterligare information i ärendet finns samrådsunderlaget att ladda ned här nedan.
Därutöver finns möjlighet att kontakta företaget för frågor eller lämna synpunkter under perioden 13 december 2021 till 7 januari 2022.

Kontaktperson: Kent Täng
Adress: Skövde Energi AB
Energivägen 1
541 36 Skövde
Tel: 0500-49 95 45
E-post: kent.tang@skovdeenergi.se

Kategorier

 • Okategoriserade
 • Senaste nytt

  Alla nyheter

  • Skövde Energi behåller högsta betyg i kundnöjdhet

   Mycket väl godkänd blev resultatet för Skövde Energi i den senaste kundundersökningen och bolaget behåller högsta betyg i kundnöjdhet. Skövde Energi genomför kundundersökningen vartannat år. Den görs av en oberoende aktör och kunderna som tillfrågas är slumpmässigt utvalda. Kundundersökningen består av intervjuer där kunden kan ranka hur nöjd hen är, och det finns också möjlighet…

  • Skövde Energi lanserar en egen app!

   Vi är stolta över att presentera vår efterlängtade app. Nu kan du enkelt och smidigt Vi på Skövde Energi är övertygade om att framtiden är hållbar, smart och full av möjligheter. Var med oss på resan mot en grönare framtid och ladda ner Skövde Energi-Appen nu! Det är dags att sätta kraften i dina händer.

  • Just nu är det högt tryck för elnätsärende

   Trycket är högt just nu på inkomna för- och färdiganmälningar. I bästa fall klarar vi av att svara på ärendena inom en vecka. Men vänligen räkna med minst 14 dagar innan vi hinner svara. Så var ute i god tid med att lämna in din anmälan till oss.

  Ditt sökresultat

  Om du inte hittar det du letar efter skriv din fråga till oss här.