Nu har vi snart bytt alla elmätare till smarta elmätare

Av 21173st har vi under 100 mätare kvar att byta.

Vad innebär det för dig som kund?

Om du har ett elhandelsavtal med extern leverantör kommer de få mätvärden per timme och inte som idag en gång i månaden. En del elhandlare gör om rörliga avtal till timprisavtal om de får timvärden, detta är något som vi på Skövde Energi inte råder över. Skulle detta hända, ber vi dig att kontakta din elhandlare för rådgivning.

Vi har sedan hösten 2021 mätt din elförbrukning per timme. Från oss på Skövde Energi blir det ingen skillnad, eftersom vi redan idag fakturerar per timme. Nu behöver du inte byta din elmätare för att tillexempel installera solceller. Med den smarta elmätaren går det att aktivera ett kundgränssnitt, den så kallade HAN-porten, som skickar ut realtidsvärden från mätaren.  

Vill du öppna upp din HAN-port?

Fyll i detta formuläret så hjälper vi dig.

Kategorier

 • Elnät
 • Senaste nytt

  Alla nyheter

  • Villkorade avtal för inmatning från 2024

   Alla kunder som kommer att vara potentiella inmatningskunder måste från 2024 vara medvetna om att elanläggningen under vissa tider måste styras ned för att avbryta eller minska inmatning till elnätet. Från 2024 finns det ett regelverk som gör det möjligt för elnätsföretag att skriva villkorade avtal med kunder för både uttag och inmatning av effekt.…

  • Mina sidor

   Nu kan du logga in på Mina Sidor igen. Idag 24 april mellan 13:30- 14:30 hade vi ett teknisk fel på Mina Sidor som gör att det inte är möjligt att logga in. Vi jobbar på att få igång det så snart som möjligt. Vi hjälper dig gärna på telefon och mejl under tiden.

  • Uppdatering av appen klar!

   Nu kan du logga in som vanligt i appen igen. Idag 24 april kommer appens bakgrundmiljö att uppdateras och det kommer inte vara möjligt att komma åt appen mellan klockan 13:00-16:00. Under tiden kan du logga in på Mina sidor om du vill se din förbrukning.

  Ditt sökresultat

  Om du inte hittar det du letar efter skriv din fråga till oss här.