Nu har vi snart bytt alla elmätare till smarta elmätare

Av 21173st har vi under 100 mätare kvar att byta.

Vad innebär det för dig som kund?

Om du har ett elhandelsavtal med extern leverantör kommer de få mätvärden per timme och inte som idag en gång i månaden. En del elhandlare gör om rörliga avtal till timprisavtal om de får timvärden, detta är något som vi på Skövde Energi inte råder över. Skulle detta hända, ber vi dig att kontakta din elhandlare för rådgivning.

Vi har sedan hösten 2021 mätt din elförbrukning per timme. Från oss på Skövde Energi blir det ingen skillnad, eftersom vi redan idag fakturerar per timme. Nu behöver du inte byta din elmätare för att tillexempel installera solceller. Med den smarta elmätaren går det att aktivera ett kundgränssnitt, den så kallade HAN-porten, som skickar ut realtidsvärden från mätaren.  

Vill du öppna upp din HAN-port?

Fyll i detta formuläret så hjälper vi dig.

Kategorier

 • Elnät
 • Senaste nytt

  Alla nyheter

  • Skövde Energi behåller högsta betyg i kundnöjdhet

   Mycket väl godkänd blev resultatet för Skövde Energi i den senaste kundundersökningen och bolaget behåller högsta betyg i kundnöjdhet. Skövde Energi genomför kundundersökningen vartannat år. Den görs av en oberoende aktör och kunderna som tillfrågas är slumpmässigt utvalda. Kundundersökningen består av intervjuer där kunden kan ranka hur nöjd hen är, och det finns också möjlighet…

  • Skövde Energi lanserar en egen app!

   Vi är stolta över att presentera vår efterlängtade app. Nu kan du enkelt och smidigt Vi på Skövde Energi är övertygade om att framtiden är hållbar, smart och full av möjligheter. Var med oss på resan mot en grönare framtid och ladda ner Skövde Energi-Appen nu! Det är dags att sätta kraften i dina händer.

  • Just nu är det högt tryck för elnätsärende

   Trycket är högt just nu på inkomna för- och färdiganmälningar. I bästa fall klarar vi av att svara på ärendena inom en vecka. Men vänligen räkna med minst 14 dagar innan vi hinner svara. Så var ute i god tid med att lämna in din anmälan till oss.

  Ditt sökresultat

  Om du inte hittar det du letar efter skriv din fråga till oss här.