Billinge Energi elhandel

Två rader med EL på min elhandelsfaktura

Vi på Skövde Energi har effekttaxa på elnätet, i och med detta mäts förbrukningen på hög- och låglasttid. Det innebär att det blir det två rader med EL förbrukning även på elhandeln för Billinge Energi. Översta delen på fakturan är elnät och nedre delen är Elhandel.

I exemplet nedan så ser du i de röda rutorna att kWh är samma.

På marknaden finns det olika elhandelsavtal, de vanligaste för privatpersoner är:

 • Rörligt pris
  Elpriset rör sig upp och ner efter marknadens svängningar. Ett rörligt elavtal innebär att ditt elpris varierar från månad till månad. Det rörliga elpriset utgår från det så kallade spotpriset som sätts på den nordiska elbörsen, NordPool.
 • Timpris
  För dig som kan styra din energiförbrukning till de billigaste timmarna. För att få ut mesta möjliga effekt av ditt timprisavtal behöver du ha ett intresse för att följa elprisets rörelse över dygnet via en app/internet för att på så sätt optimera ditt uttag. På så sätt kan du förbruka mest när elen kostar som minst.
 • Fastpris
  Du tecknar dig på ett fast pris/kWh och få därmed samma kostnad per kWh under avtalsperioden. Flera elhandlare har inte fastprisavtal just nu på grund av svängningarna på elbörsen. 
 • Anvisningspris
  Tecknar du inget elhandelsavtal får du ett anvisningspris, som är det dyraste kWh-priset du kan ha. För att få ett bättre pris är det till din fördel att teckna ett elhandelsavtal.

Frågor och svar

Här nedan har vi samlat de vanligaste frågorna angående Billinge Energis elhandel. Undrar du något som inte finns beskrivet här är du alltid välkommen att kontakta oss på Skövde Energi. Ring 0500-49 36 60 eller maila oss på info@skovdeenergi.se.

Det är okej om förbrukningen är identisk eller lägre på den nya anläggningen, annars går det inte att flytta med.

Om kunden eller den kunden vill överlåta avtalet till är skriven på den adress elavtalet gäller idag så kan en överlåtelse ske. I övrigt går det inte att överlåta eller överta ett elavtal.

För att jämföra elhandelspriser går du in på www.elpriskollen.se Sveriges enda oberoende prisjämförelsesajt.

På din elhandelsfaktura ser du hur länge ditt avtal är tecknat.

Kategorier

 • Kundservice
 • Andra vanliga frågor

  Alla vanliga frågor

  Ditt sökresultat

  Om du inte hittar det du letar efter skriv din fråga till oss här.