Frågor & Svar

Här finns svar på vanliga frågor just nu från våra kunder.

Har jag en elmätare med timmätning?
Alla Skövde Energis elmätare är timmätta

Vilka olika elhandelsavtal finns och vad innebär de?

 • Rörligt pris
  Elpriset rör sig upp och ner efter marknadens svängningar. Ett rörligt elavtal innebär att ditt elpris varierar från månad till månad. Det rörliga elpriset utgår från det så kallade spotpriset som sätts på den nordiska elbörsen, NordPool.
 • Timpris
  För dig som kan styra din energiförbrukning till de billigaste timmarna. För att få ut mesta möjliga effekt av ditt timprisavtal behöver du ha ett intresse för att följa elprisets rörelse över dygnet via en app/internet för att på så sätt optimera ditt uttag. På så sätt kan du förbruka mest när elen kostar som minst.
 • Fastpris
  Du tecknar dig på ett fast pris/kWh och få därmed samma kostnad per kWh under avtalsperioden. Flera elhandlare har inte fastprisavtal just nu på grund av svängningarna på elbörsen. 
 • Anvisningspris
  Tecknar du inget elhandelsavtal får du ett anvisningspris, som är det dyraste kWh-priset du kan ha. För att få ett bättre pris är det till din fördel att teckna ett elhandelsavtal.

Var kan jag jämföra elhandelspriser?
För att jämföra elhandelspriser går du in på www.elpriskollen.se Sveriges enda oberoende prisjämförelsesajt.

Hur ser jag min avtalstid för elhandel?
På din elhandelsfaktura ser du hur länge ditt avtal är tecknat.

Jag är intresserad av HAN-porten
Skövde Energis mätare har en HAN-port med RJ 45. Är du intresserad av detta maila till info@skovdeenergi.se för mer information.

Jag ska installera solceller. Behöver jag byta elmätare?
Du som kund behöver inte höra av dig till oss om att byta mätare för solcellsinstallation, om mätare behöver bytas sker det automatiskt.