Samråd preliminär Nätutvecklingsplan Skövde Energi Elnät AB

Värmekällan Skövde Energi, huvudbyggnader på Energivägen 1 i Skövde.

Under 2024 ska Skövde Energi ta fram en nätutvecklingsplan för vårt elnät.

Enligt EU-direktiv ska all utveckling av elnät baseras på en nätutvecklingsplan och i Sverige regleras detta genom Energimarknadsinspektionen som kräver att elnätsföretagen ska ta fram underlag för detta minst vartannat år.

En nätutvecklingsplan är en välgrundad prognos över investeringar under de kommande 5-10 åren. Tonvikten i planen ska ligga på den utveckling av distributionsinfrastrukturen som krävs för att ansluta ny last inklusive laddningsstationer för elfordon samt ansluta ny produktionskapacitet.

Nätutvecklingsplanen ska bidra till öppenhet och transparens så att andra aktörer, till exempel kommuner, regioner, företagskunder och privatkunder får information om vilka planer som finns för elnätets utveckling.

Detta samråd kommer att ligga ute här på vår hemsida från den 12 september och till och med 31 oktober.

Här kan du läsa nätutvecklingsplanen, ställa frågor och komma med synpunkter

Kategorier

Senaste nytt

Alla nyheter

  • Idag torsdag 19 september pågår en systemflytt

    Idag torsdag 19 september pågår en systemflytt. Det innebär att din förbrukning inte kommer in på Mina Sidor under idag torsdag och eventuellt i morgon fredag. Vi hoppas ni har överseende med detta under denna korta period. Du är alltid välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig så snabbt vi kan.

  • Fjärrvärmen i Skövde på elfte plats i prisjämförelse

    Vid den årliga jämförelsen av fjärrvärmepriser i Sverige rankas fjärrvärmen från Skövde Energi på elfte plats, vilket gör den till en av de mest prisvärda i landet. Skövde Energis mål är att leverera fjärrvärme på ett stabilt och tryggt sätt med hög leveranssäkerhet till en skälig kostnad. Målsättningen är att Skövde ska fortsätta att vara…

  • Prisjustering fjärrvärme från och med 1 januari 2025

    Skövde Energi höjer fjärrvärmepriset den första januari 2025. Prisjusteringen motsvarar en förändring på 17,5 %, vilket innebär ungefär 213 kronor per månad inklusive moms för en villa med en årlig förbrukning på 15 000 kWh. Skövde Energis mål är att leverera fjärrvärme på ett stabilt och tryggt sätt med hög leveranssäkerhet till en skälig kostnad.…