Varning för oseriösa elhandelsaktörer!

Just nu kontaktar Göta energi/Fortum många kunder i områden inom Lidköping, Skara och Skövde kommun.

De påstår att Billinge Energi (som vi är delägare i) kommer sluta med elhandel för privatkunder och du som kund behöver säga ja till ett avtal med Göta energi eller Fortum. Detta stämmer inte! Vi ber er kunder att omgående avsluta den typen av samtal med Göta energi/Fortum och återkoppla till oss direkt.

Ett annat säljargument är att ni som kunder får el till inköpspris och en garanterad lägre elkostnad än den ni har idag. Detta är också fel. Det är bara du som kund och din nuvarande leverantör som vet vad du har för kostnad för elen, alltså kan inget elbolag garantera dig en lägre kostnad.

Vi vill även göra er kunder uppmärksamma på det faktum att Göta energi ligger på energimarknadsinspektionens lista över de elbolag med flest klagomål i Sverige.

Vi månar om en fri elhandelsmarknad och stödjer det faktum att du som konsument kan välja fritt vilken elhandlare du vill ha. Däremot stödjer vi inte falsk marknadsföring och försäljning som baseras på osanning. Vår uppmaning till dig som elkonsument är att noggrant se över dina alternativ och inte säga ja till försäljare där du inte helt förstår innebörden av vad du ingår i för avtal.

Vi vill höra era historier! Ring eller mejla oss på 0500-49 36 60 info@skovdeenergi.se och berätta vad bolagen har sagt när de försöker sälja in avtal till er.

Företagstabell

Kategorier

 • Okategoriserade
 • Senaste nytt

  Alla nyheter

  • Skövde Energi behåller högsta betyg i kundnöjdhet

   Mycket väl godkänd blev resultatet för Skövde Energi i den senaste kundundersökningen och bolaget behåller högsta betyg i kundnöjdhet. Skövde Energi genomför kundundersökningen vartannat år. Den görs av en oberoende aktör och kunderna som tillfrågas är slumpmässigt utvalda. Kundundersökningen består av intervjuer där kunden kan ranka hur nöjd hen är, och det finns också möjlighet…

  • Skövde Energi lanserar en egen app!

   Vi är stolta över att presentera vår efterlängtade app. Nu kan du enkelt och smidigt Vi på Skövde Energi är övertygade om att framtiden är hållbar, smart och full av möjligheter. Var med oss på resan mot en grönare framtid och ladda ner Skövde Energi-Appen nu! Det är dags att sätta kraften i dina händer.

  • Just nu är det högt tryck för elnätsärende

   Trycket är högt just nu på inkomna för- och färdiganmälningar. I bästa fall klarar vi av att svara på ärendena inom en vecka. Men vänligen räkna med minst 14 dagar innan vi hinner svara. Så var ute i god tid med att lämna in din anmälan till oss.

  Ditt sökresultat

  Om du inte hittar det du letar efter skriv din fråga till oss här.