Varning för oseriösa elhandelsaktörer!

Just nu kontaktar Göta energi/Fortum många kunder i områden inom Lidköping, Skara och Skövde kommun.

De påstår att Billinge Energi (som vi är delägare i) kommer sluta med elhandel för privatkunder och du som kund behöver säga ja till ett avtal med Göta energi eller Fortum. Detta stämmer inte! Vi ber er kunder att omgående avsluta den typen av samtal med Göta energi/Fortum och återkoppla till oss direkt.

Ett annat säljargument är att ni som kunder får el till inköpspris och en garanterad lägre elkostnad än den ni har idag. Detta är också fel. Det är bara du som kund och din nuvarande leverantör som vet vad du har för kostnad för elen, alltså kan inget elbolag garantera dig en lägre kostnad.

Vi vill även göra er kunder uppmärksamma på det faktum att Göta energi ligger på energimarknadsinspektionens lista över de elbolag med flest klagomål i Sverige.

Vi månar om en fri elhandelsmarknad och stödjer det faktum att du som konsument kan välja fritt vilken elhandlare du vill ha. Däremot stödjer vi inte falsk marknadsföring och försäljning som baseras på osanning. Vår uppmaning till dig som elkonsument är att noggrant se över dina alternativ och inte säga ja till försäljare där du inte helt förstår innebörden av vad du ingår i för avtal.

Vi vill höra era historier! Ring eller mejla oss på 0500-49 36 60 info@skovdeenergi.se och berätta vad bolagen har sagt när de försöker sälja in avtal till er.

Företagstabell

Kategorier

 • Skövde Energi
 • Senaste nytt

  Alla nyheter

  • Skövde Energi söker administratör inom elnät

   Hos oss får du arbeta med engagerade och härliga kollegor i en bransch som ständigt utvecklas och satsar för framtiden. Här är du med och bygger en hållbar framtid med energilösningar som gynnar både människa och miljö! Vi söker dig som är strukturerad, driven och hjälpsam. Du bör ha en god kommunikativ förmåga i både…

  • Nu söker vi distributionselektriker

   Tycker du att det är viktigt att ditt arbete faktiskt gör skillnad? Vill du vara en del i Sveriges omställning och bygga en hållbar framtid med trygga och långsiktiga energilösningar som gynnar både människa och miljö? På Skövde Energi förser vi boende och företag i kommunen med hållbar energi. Vi ansvarar för elnätsdistribution inom Skövde…

  • Mattias Karlsson Affärsområdeschef Elnät berättar mer om driftstörningar på elnätet.

   Skövdes elnät är till allra största delen nedgrävt och där ligger ledningar nästan överallt i marken. De är driftstörningar vi haft i år. De beror framförallt på kabelbrott som orsakar av grävskador. Det är viktigt att göra en ledningskoll om du ska gräva. Både om du ska gräva hemma för ett altanbygge eller om du…

  Ditt sökresultat

  Om du inte hittar det du letar efter skriv din fråga till oss här.