Prisjustering fjärrvärme från och med 1 januari 2025

Skövde Energi höjer fjärrvärmepriset den första januari 2025. Prisjusteringen motsvarar en förändring på 17,5 %, vilket innebär ungefär 213 kronor per månad inklusive moms för en villa med en årlig förbrukning på 15 000 kWh.

Skövde Energis mål är att leverera fjärrvärme på ett stabilt och tryggt sätt med hög leveranssäkerhet till en skälig kostnad. Vi har stort fokus på att produktionen ska vara hållbar och påverka miljö och klimat så lite som möjligt.

De senaste årens stora prisökningar på biobränslemarknaderna har kraftigt påverkat kostnaderna för att producera fjärrvärme. Priset för biobränsle har sedan 2022 ökat med 90% för Skövde Energi. Detta leder till en större prisjustering än normalt för 2025. Tack vare vår bränslemix med 35 – 40% återvunnen energi kommer vi att kunna begränsa prisökningen och behålla konkurrenskraftiga priser.  Utöver prisjusteringen genomförs en översyn av intäkter och kostnader och ett omfattande effektiviseringsarbete inom affärsområdet Kraftvärme.

Priset på fjärrvärmen i Skövde är ett av de mest prisvärda i Sverige och kommer att fortsätta vara det även efter prisjusteringen. Fjärrvärme är och förblir en långsiktig, hållbar och stabil uppvärmningsform.

Skövde Energi tillämpar kostnadsbaserad prissättning, där prisförändringen baseras på kostnader för exempelvis bränsle och investeringar. Priset på biobränsle som flis har ökat kraftigt och beror på en kombination av påtagligt ökad efterfrågan från många länder i Europa till följd av Rysslands anfallskrig mot Ukraina, och en minskad tillgång på biobränslen.

Kategorier

Senaste nytt

Alla nyheter

  • Idag torsdag 19 september pågår en systemflytt

    Idag torsdag 19 september pågår en systemflytt. Det innebär att din förbrukning inte kommer in på Mina Sidor under idag torsdag och eventuellt i morgon fredag. Vi hoppas ni har överseende med detta under denna korta period. Du är alltid välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig så snabbt vi kan.

  • Fjärrvärmen i Skövde på elfte plats i prisjämförelse

    Vid den årliga jämförelsen av fjärrvärmepriser i Sverige rankas fjärrvärmen från Skövde Energi på elfte plats, vilket gör den till en av de mest prisvärda i landet. Skövde Energis mål är att leverera fjärrvärme på ett stabilt och tryggt sätt med hög leveranssäkerhet till en skälig kostnad. Målsättningen är att Skövde ska fortsätta att vara…

  • Prisjustering fjärrvärme från och med 1 januari 2025

    Skövde Energi höjer fjärrvärmepriset den första januari 2025. Prisjusteringen motsvarar en förändring på 17,5 %, vilket innebär ungefär 213 kronor per månad inklusive moms för en villa med en årlig förbrukning på 15 000 kWh. Skövde Energis mål är att leverera fjärrvärme på ett stabilt och tryggt sätt med hög leveranssäkerhet till en skälig kostnad.…