Välkommen till Skövde Energi på Matfestivalen!

Den 26-27 augusti är det dags för en ny upplaga av Matfestivalen! På Skövdes matigaste festival får barnen ett eget område i Kyrkparken där de kan njuta av livets goda och prova på roliga aktiviteter i en mysig miljö och det blir även underhållning för barnen från stora scenen. Det är också här som vi på Skövde Energi kommer att finnas med tält och aktiviteter.

Temat hos oss är avfall och vi bjuder in barnen till en tävling – Lätt att slänga rätt – som går ut på att pricka rätt boll i rätt soptunna. Hos oss kan du lära mer om avfallstrappan och vilken roll Skövde Energi och kraftvärme spelar i avfallshanteringen. Vi har tagit fram bilder från vår verksamhet i form av målarboksblad som barnen kan färglägga på plats i tältet. Vi finns på plats för att svara på dina frågor om el, värme och energi!

I barnområdet finns också Balthazar Science Center där barnen få bekanta sig med teknik och vetenskap samt testa på att lösa kluriga experiment. Avfall & Återvinning Skaraborg lär barnen om sopsortering med aktiviteten ”sortera säcken”. För de med mycket energi i kroppen går det att testa att spela handboll med guidning av IFK Skövde handbollsklubb, brottarklubben visar hur brottning går till och Länsförsäkringar ordnar med fiskdamm. Utöver dessa aktiviteter kommer det att finnas tipspromenad med föreningen Ätbart och försäljning av glass och fika.

På lördagen blir det allsång vid stora scenen och därefter blir det show med barnens favoriter Jecko & Jessie med en efterföljande Meet & Greet. Under fredagen intar 50-årsjubilerande Alfons Åberg scenen i en barnteater framförd av Boulevardteatern.

Barnområdet på Matfestivalen är öppet fredag kl 15-19 och lördag kl 12-19.
Hoppas vi ses där!

Kategorier

 • Okategoriserade
 • Senaste nytt

  Alla nyheter

  • Skövde Energi behåller högsta betyg i kundnöjdhet

   Mycket väl godkänd blev resultatet för Skövde Energi i den senaste kundundersökningen och bolaget behåller högsta betyg i kundnöjdhet. Skövde Energi genomför kundundersökningen vartannat år. Den görs av en oberoende aktör och kunderna som tillfrågas är slumpmässigt utvalda. Kundundersökningen består av intervjuer där kunden kan ranka hur nöjd hen är, och det finns också möjlighet…

  • Skövde Energi lanserar en egen app!

   Vi är stolta över att presentera vår efterlängtade app. Nu kan du enkelt och smidigt Vi på Skövde Energi är övertygade om att framtiden är hållbar, smart och full av möjligheter. Var med oss på resan mot en grönare framtid och ladda ner Skövde Energi-Appen nu! Det är dags att sätta kraften i dina händer.

  • Just nu är det högt tryck för elnätsärende

   Trycket är högt just nu på inkomna för- och färdiganmälningar. I bästa fall klarar vi av att svara på ärendena inom en vecka. Men vänligen räkna med minst 14 dagar innan vi hinner svara. Så var ute i god tid med att lämna in din anmälan till oss.

  Ditt sökresultat

  Om du inte hittar det du letar efter skriv din fråga till oss här.