Årets Stad i ljus-vandring i Skövde släpps digitalt den 25 november

Stad i ljus -vandringen släpps den 25 november. Foto: Tobias Andersson/Next Skövde

En digital Stad i ljus-vandring i appen Skövde Streetmuseum släpps den 25 november och kommer även i år att göra det möjligt att lysa upp vintermörket med en vandring bland ljusinstallationer i Skövde centrum.

Förra årets Stad i ljus-vandring blev väl mottagen med ca 700 visningar i appen och självklart många fler som tog del av den rent fysiskt. Nu är det dags igen. På Orange Day den 25 november kommer årets vandring att släppas digitalt i appen Skövde Streetmuseum.

-Årets jul kommer ju som vi alla vet inte bli som vanligt. Stad i ljus-vandringen kan man gå precis när det passar och anpassa till att det inte är mycket folk. Och vill eller kan man inte besöka den live så finns den tillgänglig digitalt i helhet, säger Micael Worbin, evenemangsansvarig på Next Skövde.

Orange Day är dagen då FN uppmanar hela världen att manifesta och uppmärksamma våld mot kvinnor. Den dagen kommer det bland annat att lysa orange på Kulturhuset, Arena Skövde, Assbeckshuset, Commerce och Rosa husets innergård. Det blir samtidigt startskottet för årets Stad i ljus-vandring.

Vandringen i sin helhet kommer att vara tillgänglig ända till 28 februari, men vissa inslag kommer och går lite under perioden. En sådan blir då Orange Day, en annan den ljusmanifestation som fyra förskolor i Skövde kommun gör för att uppmärksamma den internationella barndagen. Barns egna tankar kring deras rättigheter är utgångspunkten för den utställning av lyktor och skulpturer som kommer att finnas i skyltfönstret till den gamla Telenorbutiken vid Commerce entré från 25 november till 20 december.

Vi är glada över att så många tillsammans med oss bidrar till att skapa stämning i Skövde centrum med ljuset i fokus, säger Åsa Holmqvist Ekman, kommunikationschef på Skövde Energi som är huvudsponsor i projektet.

Från tidigare år kommen man att känna igen ”Pepparkakshuset” vid Sandtorget och renarna på taket på Commerce. Nyheter för året blir bland annat Kulturhuseken och Gobos på Långgatan. En stor nyhet i ordets rätta bemärkelse blir en jättelik julkula på 5 x 5 x 5 meter och som kommer att stå på Hertig Johans Torg från vecka 48 fram till 13 januari. Det är en nyinköpt julinstallation som man kan gå in i och som kommer vara både ljud- och ljussatt.

– Vi vill bjuda Skövdeborna på något extra den här speciella julen. Kanske kan man slå sig ner en stund och önska sig något inför 2021, säger Caroline Hagström, samhällsbyggnadschef på Skövde kommun.

Samarbetsorganisationerna bakom Stad i ljus är Skövde Energi (huvudsponsor), Fastighetsägarna, Rapp Fastigheter, Skövde kommun, Commerce, Skövde Cityförening, Kulturarbetarcentrum, förskolorna på Aspö, Dalvägen, Rosenhaga och Värsås samt Next Skövde.

Kategorier

 • Okategoriserade
 • Senaste nytt

  Alla nyheter

  • Skövde Energi behåller högsta betyg i kundnöjdhet

   Mycket väl godkänd blev resultatet för Skövde Energi i den senaste kundundersökningen och bolaget behåller högsta betyg i kundnöjdhet. Skövde Energi genomför kundundersökningen vartannat år. Den görs av en oberoende aktör och kunderna som tillfrågas är slumpmässigt utvalda. Kundundersökningen består av intervjuer där kunden kan ranka hur nöjd hen är, och det finns också möjlighet…

  • Skövde Energi lanserar en egen app!

   Vi är stolta över att presentera vår efterlängtade app. Nu kan du enkelt och smidigt Vi på Skövde Energi är övertygade om att framtiden är hållbar, smart och full av möjligheter. Var med oss på resan mot en grönare framtid och ladda ner Skövde Energi-Appen nu! Det är dags att sätta kraften i dina händer.

  • Just nu är det högt tryck för elnätsärende

   Trycket är högt just nu på inkomna för- och färdiganmälningar. I bästa fall klarar vi av att svara på ärendena inom en vecka. Men vänligen räkna med minst 14 dagar innan vi hinner svara. Så var ute i god tid med att lämna in din anmälan till oss.

  Ditt sökresultat

  Om du inte hittar det du letar efter skriv din fråga till oss här.