Grattis Skövde! Här finns Sveriges 10:e billigaste fjärrvärme!

Vid den årliga jämförelsen av fjärrvärmepriser i Sverige, kommer fjärrvärmen från Skövde Värmeverk på 10:e plats.

Skövde Värmeverks vd, Sammy Tanhua:

– Vår målsättning är att fortsätta säkerställa att Skövde är en attraktiv och konkurrenskraftig etableringsort avseende lågt energipris. Samtidigt vill vi kunna erbjuda alla våra kunder förnyelsebar och klimatsmart energiförsörjning. Med de investeringar som bolaget har gjort och fortsatt måste göra när det gäller omställning till hållbar och förnyelsebar energiproduktion, är det en stor utmaning för oss att hålla nere kostnaderna. Vår topplacering i årets Nils Holgersson är dock än en gång ett kvitto på att vi lyckats med detta.

Vi är också extra stolta över att när man lägger samman alla nyttigheter i rapporten så som elnät, fjärrvärme, avfallshantering, samt vatten och avlopp, hamnar prisläget i Skövde på smått fantastiska tredje plats i Sverige! Det känns mycket lovande inför framtiden då Skövde Värmeverk och SkövdeNät tillsammans bildar Skövde Energi AB den 1 januari 2019.

Rapporten ”Fastigheten Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige” ges sedan 22 år tillbaka ut årligen av Avgiftsgruppen, med representanter från HSB, Hyresgästföreningen, Riksbyggen, SABO och Fastighetsägarna Sverige. I rapporten redovisas bland annat de kostnadsskillnader som föreligger mellan olika kommuner.

Ett flerbostadshus (15 lägenheter) har ”förflyttats” runt i Sverige och kostnaderna för fjärrvärme, elnät, avfall, vatten och avlopp, har jämförts.

Läs hela rapporten för 2018

Kategorier

Senaste nytt

Alla nyheter