Varning för bedrägeriförsök i samband med utbetalning av elprisstöd

Pengarna kommer successivt från den 23 februari

Försäkringskassan betalar ut elprisstödet med start den 20 februari. Det innebär att de första privatpersonerna har pengarna på sina konton den 23 februari. De flesta ska ha fått pengarna den 7 mars. Om du inte registrerat konto för utbetalningen tar det längre tid.
Kontakta Försäkringskassan om du har frågor kring utbetalningen. Utbetalning av elstöd – Försäkringskassan (forsakringskassan.se) Skövde Energi har lämnat alla uppgifter till Försäkringskassan enligt uppdrag.

Du får elstöd om ditt namn stod på elnätsavtalet den 17 november 2022. Hur mycket du får beror på elförbrukningen under perioden 1 oktober 2021–30 september 2022. Skövde tillhör elområde 3.

Varning för bedrägeriförsök

Just nu förekommer misstänkta bedrägeriförsök via brev, mejl, sms och telefon i syfte att komma åt privatpersoners inloggningsuppgifter, till exempel genom att be personen logga in med sitt bank.id eller klicka på en länk.

Varken Försäkringskassan, banken, Svenska kraftnät eller ditt energibolag kommer att kontakta dig för att be dig logga in någonstans eller lämna ut personliga koder, i samband med utbetalningen av elprisstöd. Om någon kontaktar dig på det sättet är det ett bedrägeriförsök. Avsluta därför sådana kontakter direkt.

Det har även kommit till vår kännedom att bedragare säger att de ringer från Skövde Energis huvudkontor i Stockholm. Detta stämmer inte, Skövde Energi har sitt kontor i Skövde och vi ringer inte upp kunder på det här sättet.

Kategorier

 • Okategoriserade
 • Senaste nytt

  Alla nyheter

  • Skövde Energi behåller högsta betyg i kundnöjdhet

   Mycket väl godkänd blev resultatet för Skövde Energi i den senaste kundundersökningen och bolaget behåller högsta betyg i kundnöjdhet. Skövde Energi genomför kundundersökningen vartannat år. Den görs av en oberoende aktör och kunderna som tillfrågas är slumpmässigt utvalda. Kundundersökningen består av intervjuer där kunden kan ranka hur nöjd hen är, och det finns också möjlighet…

  • Skövde Energi lanserar en egen app!

   Vi är stolta över att presentera vår efterlängtade app. Nu kan du enkelt och smidigt Vi på Skövde Energi är övertygade om att framtiden är hållbar, smart och full av möjligheter. Var med oss på resan mot en grönare framtid och ladda ner Skövde Energi-Appen nu! Det är dags att sätta kraften i dina händer.

  • Just nu är det högt tryck för elnätsärende

   Trycket är högt just nu på inkomna för- och färdiganmälningar. I bästa fall klarar vi av att svara på ärendena inom en vecka. Men vänligen räkna med minst 14 dagar innan vi hinner svara. Så var ute i god tid med att lämna in din anmälan till oss.

  Ditt sökresultat

  Om du inte hittar det du letar efter skriv din fråga till oss här.