Nu går vi samman och blir energibolag

Måndagen den 23 april togs beslutet av ett enigt kommunfullmäktige. Nu går vi samman med Skövde Värmeverk och bildar ett nytt energibolag – Skövde Energi AB.

– Skövde Värmeverk har en av landets lägsta taxor och SkövdeNät en av de lägsta nättarifferna, det nya bolaget kommer leda till ökad kundnytta. Vi kan erbjuda bredare energitjänster och ha fokus på förenklad kundtjänst. Det stärker bilden av Skövde som varumärke och som en attraktiv kommun, säger Marie Ekman (S) vice ordförande i Skövde Stadshus AB.

Med ett gemensamt energibolag kommer vi att kunna öka våra utvecklingsresurser och får ännu bättre möjligheter att möta framtidens energimarknad. Vi är övertygade om att den här förändringen kommer innebära många positiva saker. Större kundnytta, enkelhet och utveckling av fler energitjänster är några exempel på fördelar för dig som kund.

Vad kommer att hända nu då? För dig som kund kommer det kanske inte synas så mycket på kort sikt. På längre sikt kommer vi dock att arbeta hårt med att forma det nya bolaget och anpassa organisationen för att skapa rätt förutsättningar till att öka vår kundnytta. Vi kommer även att arbeta för att på sikt samlokalisera all personal under samma tak på Värmekällan. En projektorganisation är tillsatt som arbetar efter en tydlig plan. Det nya bolaget, Skövde Energi AB, bildas officiellt den 1 januari 2019.

Sammy Tanhua berättar mer:
Vår målsättning är att vi skall vara klara med det grundläggande arbetet att fastställa bolagsstruktur, affärsplan, varumärkesstrategi etcetera under 2019 för att sedan kunna verka och utvecklas som ett komplett energibolag med start 2020. Jag vill inte på något sätt underskatta arbetet men inte heller överdriva dramatiken i det. Det finns i grunden endast positiv drivkraft i denna förändring vilket är en bra utgångspunkt; ökat kundvärde vilket ger nöjdare kunder, motor för hållbar tillväxt i Skövde och att vi skall utvecklas mot att bli en av Skövdes mest attraktiva arbetsgivare.

Under året kommer vi löpande informera om förändringsarbetet.

Nu kör vi!

Anders Rindefors VD SkövdeNät & Sammy Tanhua VD Skövde Värmeverk

Kategorier

 • Okategoriserade
 • Senaste nytt

  Alla nyheter

  • Skövde Energi behåller högsta betyg i kundnöjdhet

   Mycket väl godkänd blev resultatet för Skövde Energi i den senaste kundundersökningen och bolaget behåller högsta betyg i kundnöjdhet. Skövde Energi genomför kundundersökningen vartannat år. Den görs av en oberoende aktör och kunderna som tillfrågas är slumpmässigt utvalda. Kundundersökningen består av intervjuer där kunden kan ranka hur nöjd hen är, och det finns också möjlighet…

  • Skövde Energi lanserar en egen app!

   Vi är stolta över att presentera vår efterlängtade app. Nu kan du enkelt och smidigt Vi på Skövde Energi är övertygade om att framtiden är hållbar, smart och full av möjligheter. Var med oss på resan mot en grönare framtid och ladda ner Skövde Energi-Appen nu! Det är dags att sätta kraften i dina händer.

  • Just nu är det högt tryck för elnätsärende

   Trycket är högt just nu på inkomna för- och färdiganmälningar. I bästa fall klarar vi av att svara på ärendena inom en vecka. Men vänligen räkna med minst 14 dagar innan vi hinner svara. Så var ute i god tid med att lämna in din anmälan till oss.

  Ditt sökresultat

  Om du inte hittar det du letar efter skriv din fråga till oss här.