Nu går vi samman och blir energibolag

Måndagen den 23 april togs beslutet av ett enigt kommunfullmäktige. Nu går vi samman med Skövde Värmeverk och bildar ett nytt energibolag – Skövde Energi AB.

– Skövde Värmeverk har en av landets lägsta taxor och SkövdeNät en av de lägsta nättarifferna, det nya bolaget kommer leda till ökad kundnytta. Vi kan erbjuda bredare energitjänster och ha fokus på förenklad kundtjänst. Det stärker bilden av Skövde som varumärke och som en attraktiv kommun, säger Marie Ekman (S) vice ordförande i Skövde Stadshus AB.

Med ett gemensamt energibolag kommer vi att kunna öka våra utvecklingsresurser och får ännu bättre möjligheter att möta framtidens energimarknad. Vi är övertygade om att den här förändringen kommer innebära många positiva saker. Större kundnytta, enkelhet och utveckling av fler energitjänster är några exempel på fördelar för dig som kund.

Vad kommer att hända nu då? För dig som kund kommer det kanske inte synas så mycket på kort sikt. På längre sikt kommer vi dock att arbeta hårt med att forma det nya bolaget och anpassa organisationen för att skapa rätt förutsättningar till att öka vår kundnytta. Vi kommer även att arbeta för att på sikt samlokalisera all personal under samma tak på Värmekällan. En projektorganisation är tillsatt som arbetar efter en tydlig plan. Det nya bolaget, Skövde Energi AB, bildas officiellt den 1 januari 2019.

Sammy Tanhua berättar mer:
Vår målsättning är att vi skall vara klara med det grundläggande arbetet att fastställa bolagsstruktur, affärsplan, varumärkesstrategi etcetera under 2019 för att sedan kunna verka och utvecklas som ett komplett energibolag med start 2020. Jag vill inte på något sätt underskatta arbetet men inte heller överdriva dramatiken i det. Det finns i grunden endast positiv drivkraft i denna förändring vilket är en bra utgångspunkt; ökat kundvärde vilket ger nöjdare kunder, motor för hållbar tillväxt i Skövde och att vi skall utvecklas mot att bli en av Skövdes mest attraktiva arbetsgivare.

Under året kommer vi löpande informera om förändringsarbetet.

Nu kör vi!

Anders Rindefors VD SkövdeNät & Sammy Tanhua VD Skövde Värmeverk

Kategorier

 • Skövde Energi
 • Senaste nytt

  Alla nyheter

  • Skövde Energi söker administratör inom elnät

   Hos oss får du arbeta med engagerade och härliga kollegor i en bransch som ständigt utvecklas och satsar för framtiden. Här är du med och bygger en hållbar framtid med energilösningar som gynnar både människa och miljö! Vi söker dig som är strukturerad, driven och hjälpsam. Du bör ha en god kommunikativ förmåga i både…

  • Nu söker vi distributionselektriker

   Tycker du att det är viktigt att ditt arbete faktiskt gör skillnad? Vill du vara en del i Sveriges omställning och bygga en hållbar framtid med trygga och långsiktiga energilösningar som gynnar både människa och miljö? På Skövde Energi förser vi boende och företag i kommunen med hållbar energi. Vi ansvarar för elnätsdistribution inom Skövde…

  • Mattias Karlsson Affärsområdeschef Elnät berättar mer om driftstörningar på elnätet.

   Skövdes elnät är till allra största delen nedgrävt och där ligger ledningar nästan överallt i marken. De är driftstörningar vi haft i år. De beror framförallt på kabelbrott som orsakar av grävskador. Det är viktigt att göra en ledningskoll om du ska gräva. Både om du ska gräva hemma för ett altanbygge eller om du…

  Ditt sökresultat

  Om du inte hittar det du letar efter skriv din fråga till oss här.