Fjärrvärmen i Skövde på topplacering i årets Nils Holgersson

Vid den årliga jämförelsen av fjärrvärmepriser i Sverige, kommer fjärrvärmen från Skövde Energi på nionde plats.

– Vår målsättning är att fortsätta säkerställa att Skövde är en attraktiv och konkurrenskraftig etableringsort avseende lågt energipris. Samtidigt vill vi kunna erbjuda alla våra kunder förnyelsebar och klimatsmart energiförsörjning. Med de investeringar som bolaget har gjort och fortsatt måste göra när det gäller omställning till hållbar och förnyelsebar energiproduktion, är det en stor utmaning för oss att hålla nere kostnaderna. Vår topplacering i årets Nils Holgersson är dock än en gång ett kvitto på att vi lyckats med detta, säger Sammy Tanhua, vd Skövde Energi.

Skövde Energi placerar sig på topp tio även i jämförelsen bland Sveriges elnät och återfinnas på tionde plats i den listan.

Rapporten ”Fastigheten Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige” ges sedan 25 år tillbaka ut årligen av Avgiftsgruppen, med representanter från HSB, Hyresgästföreningen, Riksbyggen, SABO och Fastighetsägarna Sverige. I rapporten redovisas bland annat de kostnadsskillnader som föreligger mellan olika kommuner.

Ett flerbostadshus (15 lägenheter) har ”förflyttats” runt i Sverige och kostnaderna för fjärrvärme, elnät, avfall, vatten och avlopp, har jämförts.

Kategorier

  • Fjärrvärme
  • Senaste nytt

    Alla nyheter

    • Fredag den 26 april, är vår kundservice stängd

      Idag, fredag den 26 april, är vår kundservice stängd på grund av ett studiebesök. Därför kan vi inte nås via telefon. Vi är tillbaka på plats och redo att hjälpa dig igen på måndag. Du är alltid välkommen att skicka din fråga till oss via e-post. Du kan göra detta genom att använda kontaktformuläret nedan.…

    • Villkorade avtal för inmatning från 2024

      Alla kunder som kommer att vara potentiella inmatningskunder måste från 2024 vara medvetna om att elanläggningen under vissa tider måste styras ned för att avbryta eller minska inmatning till elnätet. Från 2024 finns det ett regelverk som gör det möjligt för elnätsföretag att skriva villkorade avtal med kunder för både uttag och inmatning av effekt.…

    • Mina sidor

      Nu kan du logga in på Mina Sidor igen. Idag 24 april mellan 13:30- 14:30 hade vi ett teknisk fel på Mina Sidor som gör att det inte är möjligt att logga in. Vi jobbar på att få igång det så snart som möjligt. Vi hjälper dig gärna på telefon och mejl under tiden.

    Ditt sökresultat

    Om du inte hittar det du letar efter skriv din fråga till oss här.