Välkommen till Skövde Energi på Matfestivalen!

Den 26-27 augusti är det dags för en ny upplaga av Matfestivalen! På Skövdes matigaste festival får barnen ett eget område i Kyrkparken där de kan njuta av livets goda och prova på roliga aktiviteter i en mysig miljö och det blir även underhållning för barnen från stora scenen. Det är också här som vi på Skövde Energi kommer att finnas med tält och aktiviteter.

Temat hos oss är avfall och vi bjuder in barnen till en tävling – Lätt att slänga rätt – som går ut på att pricka rätt boll i rätt soptunna. Hos oss kan du lära mer om avfallstrappan och vilken roll Skövde Energi och kraftvärme spelar i avfallshanteringen. Vi har tagit fram bilder från vår verksamhet i form av målarboksblad som barnen kan färglägga på plats i tältet. Vi finns på plats för att svara på dina frågor om el, värme och energi!

I barnområdet finns också Balthazar Science Center där barnen få bekanta sig med teknik och vetenskap samt testa på att lösa kluriga experiment. Avfall & Återvinning Skaraborg lär barnen om sopsortering med aktiviteten ”sortera säcken”. För de med mycket energi i kroppen går det att testa att spela handboll med guidning av IFK Skövde handbollsklubb, brottarklubben visar hur brottning går till och Länsförsäkringar ordnar med fiskdamm. Utöver dessa aktiviteter kommer det att finnas tipspromenad med föreningen Ätbart och försäljning av glass och fika.

På lördagen blir det allsång vid stora scenen och därefter blir det show med barnens favoriter Jecko & Jessie med en efterföljande Meet & Greet. Under fredagen intar 50-årsjubilerande Alfons Åberg scenen i en barnteater framförd av Boulevardteatern.

Barnområdet på Matfestivalen är öppet fredag kl 15-19 och lördag kl 12-19.
Hoppas vi ses där!