Skövdebornas egna bilder pryder elskåp

Sexton elskåp i Skövde har fått nytt utseende med hjälp av Skövdebornas egna bilder. Under sommaren genomfördes fototävlingen ”Skövde ger energi”. Via både en jury och röstning från allmänheten har totalt 16 bilder valts ut . De pryder nu elskåp i centrala Skövde.

Ett av de sexton elskåp i Skövde som fått nytt utseende med hjälp av Skövdebornas egna bilder. Foto: Ann Walldén/Next Skövde

Det var många som i somras antog uppmaningen från Next Skövde och Skövde Energi att ge sig ut med kameran och fota något i Skövde som de kände gav dem energi. Totalt kom det in 131 tävlingsbilder tagna av 78 olika personer.

– Ett antal av bilderna har sommarmotiv och vi tänker att det är perfekt att ge sig ut på en somrig elskåpspromenad så här mitt i vintern. Det hoppas vi ska ge energi på flera sätt, säger Charlotte Backman, marknadschef på Next Skövde.

Här kan du se var de färgglada skåpen är belägna Hos Next Skövde finns även information om den tidigare satsningen på elskåp med motiv från Spelens Värld, som fortsatt finns att beskåda.

– Det är roligt att jobba i ett projekt som detta som verkligen tar vara på vår lokala kraft. Motiven är lokala, foton är tagna av Skövdebor och Skövdefirman Idéreklam har gjort jobbet med att foliera skåpen, säger Åsa Holmqvist Ekman, kommunikationschef Skövde Energi.